• Telefonos életmentés Piliscsabán

    Szerző:
    WEBBeteg

    A mentésirányító telefonos segítségével mentette meg kisfia életét egy anyuka kedd este a Pest megyei Piliscsabán. A szakembert az Országos Mentőszolgálat főigazgatója dicséretben részesíti - közölte Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és PR igazgatója szerdán.

    A mentők 104-es telefonszámára nyolc óra után néhány perccel érkezett segélyhívás a kétségbeesett szülőtől, aki elmondta, hogy kéthónapos gyermeke percek óta nem vesz levegőt.

    Hirdetések

    A mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőkocsit, és folyamatos kapcsolattartás mellett lépésről-lépésre segített a kisgyermek újraélesztésében, légzésének beindításában.

    A mentésirányító helytállásának, és az anya lélekjelenlétének köszönhetően a kiérkező mentők a kisfiút már spontán légzéssel, stabil állapotban találták és szállították kórházba - áll Győrfi Pál tájékoztatójában.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Elsősegély alkoholmérgezés esetén

    Alkoholmérgezésről akkor beszélhetünk, ha a véralkoholszint eléri a 2,5-4 ezreléket, ami körülbelül 100 g alkohol fogyasztása után következik be.

    Vigyázzunk egymásra decemberben is!

    Az év vége mindig felfokozott hangulatban telik. Rég elmúlt a nyár, megküzdöttünk az időjárás-változásokkal, túléltük az őszt és beléptünk a télbe, amikor is korán sötétedik, a fényeket csak a karácsonyi kivilágítás hozza.

    A közlekedési szabályok betartásán emberéletek múlnak

    Ezt nem lehet megszokni: megrázó minden egyes értelmetlenül elveszített élet – hangsúlyozta Dr. Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Élet- és egészségnapján tartott mentőhelikopteres baleseti bemutatón Balmazújvároson.

    Merj életet menteni! Légy te is Hős!

    TEVAgy a Hős! névvel egészségügyi felvilágosító kampány indul, hogy Magyarországon 1000-ből ne csak 17 ember tudjon újraéleszteni.

    Merj életet menteni! Légy te is Hős!

    TEVAgy a Hős! névvel egészségügyi felvilágosító kampány indul, hogy Magyarországon 1000-ből ne csak 17 ember tudjon újraéleszteni.

    Távirányítással mentettek életet

    Nem lehet rosszabb egy nagymama számára, mint ha a saját unokáját látja fuldokolni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.