• Nyomozás a kórházi mosdóban meghalt beteg ügyében

    Szerző:
    WEBBeteg

    Gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség annak a 61 éves férfinak a halála miatt, aki november 24-én a békéscsabai kórház mosdójában halt meg - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Albert István.

    A férfi november 24-én hajnalban szívtájéki panaszokkal ment a kórház sürgősségi osztályára, ahonnan orvosi vizsgálat nélkül továbbküldték a felnőtt ügyeletre. A férfi ott rosszul lett a mosdóban, majd összeesett és meghalt. Nem tudták újra éleszteni.

    Hirdetések

    A család a napokban feljelentést tett, a rendőrség orvos szakértők bevonásával vizsgálja, hogy az egészségügyi dolgozók hibáztak-e. Az ügyben a kórház belső vizsgálatot indított és az egészségbiztosítási felügyelet is vizsgálódik, egyelőre azonban nem nyilatkoztak.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Több mint TestŐr előzetes

    Műtéti műhibák és azok következményei. Mihez van joga a betegnek és mikor jár a kártérítés?
    Quinoa, ördögnyelv, zabpehely és valódi gyümölcs - összetevők az ideális reggelihez. És hogyan készül a fogyókúrás palacsinta? Megmutatjuk!

    Műhibaper: börtön a nőgyágyásznak - Mi az üzenete az esetnek?

    Jogerősen három év végrehajtandó fogházbüntetésre ítélt a Szegedi Törvényszék egy szentesi orvost, akit halált okozó, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt vontak felelősségre. Tíz éve nem volt ilyen súlyos bírósági ítélet orvos ügyében. A szülész-nőgyógyász szabadulása után még 2 évig biztosan nem gyakorolhatja hivatását.

    Angliában meghalt egy magyar diáklány - A szülők a mentőket okolják

    Vírusfertőzésre gyanakszanak az Angliai Berkshire grófságban eddig tisztázatlan körülmények között kedd éjszaka elhunyt tizenhat éves magyar diáklány orvosai; a szülők a mentőket teszik felelőssé.

    Csődközeli helyzetet okozhatnak a műhibaperek?

    A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint továbbra is az egészségügyi ellátórendszer egyik forró pontja a kórházak ellen indított kártérítési perek problémája; évente négymilliárd forintnyi kárigény érkezik a bíróságokra, s bár végül csak az összeg töredékében ítél a bíróság a beteg javára, a kártérítések még így is akár csődközeli helyzetbe sodorhatják a hibázó kórházat - írta a Népszabadság hétfői számában.

    Hamis gyógyszerekkel kereskedett...

    Hamis rákgyógyszerek értékesítésével gyanúsít egy kanadai férfit az amerikai FBI. A kereskedő online honlapján keresztül több tucat gyanútlan betegnek adott el a gyógyhatású összetevők helyett tejcukrot és hintőport tartalmazó készítményből – írja a National Post.

    Nem hibáztak, mikor a kórházi mosdóban meghalt egy beteg

    Nem hibáztak amikor orvosi vizsgálat nélkül továbbküldtek egy beteget, aki percekkel később a kórházi mosdóban meghalt - legalábbis ezt állapította meg a békéscsabai kórház belső vizsgálata.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.