• Év végi jutalmak az OEP-nél

    Szerző:
    WEBBeteg

    Átlagosan 2-6 heti fizetésüknek megfelelő jutalmat kapnak év végén az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) dolgozói - értesült a Magyar Nemzet.

    A hivatal sajtóosztályának tájékoztatása szerint a köztisztviselők díjazása az egyéni teljesítményértékelés és jutalmazás szabályai szerint történik. A munkavállalók differenciált összeget kapnak, ami átlagot számolva körülbelül egyhavi bérnek felel meg.

    Hirdetések

    A jutalmak felosztási elveit a szakszervezettel egyeztetve határozták meg. Budai Bernadett kormányszóvivő nemrég jelentette be, hogy a miniszterelnök aláírta azt a rendeletmódosítást, amely a minisztériumokban, illetve a kormányhivatalok központi szerveinél csökkenti az év végi jutalom keretösszegeit, nagyságát. Hozzátette: az eddigi rendszer átmenetileg változik, a módosítás az idei jutalmakra vonatkozik.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Változnak a gyógyszerárak!

    Július elsejétől csaknem hatszáz tb-támogatott gyógyszer térítési díja változik: csaknem kétszáz gyógyszer olcsóbb lesz, majdnem 350 készítmény viszont többe kerül majd.

    Kelet-európai orvosok Nyugat-Európába tartanak

    A magasabb fizetés kedvéért Nyugat-Európába áramló kelet-európai orvosokról, a jelenség által okozott problémáról közölt cikket szerdán a Süddeutsche Zeitung.

    Szigorúbb elllenőrzés

    Július elsejétől szigorúbban ellenőrzi az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), hogy az orvosok a legolcsóbb gyógyszereket írják-e fel a betegeknek.

    Hónapokat várnak az életmentő gyógyszerre

    Bár harminc nap a hivatalos elbírálási idő azoknál a gyógyszereknél, amelyekhez egyedi méltányossággal juthatnak hozzá a rákos betegek, a bonyolult adminisztráció miatt gyakran több hónapot kell várni a gyógyulást elősegítő készítményekre - értesült az egyik országos napilap.

    Életmentés pénz nélkül, szerelemből?

    Két hónap alatt sem tudott megegyezni az Országos Mentőszolgálat a dolgozóival, hogy mikor és hogyan fizeti ki a nekik járó 1,6 milliárd forintnyi, öt évre visszamenő elmaradt juttatást.

    Ismét elővették a korbácsrendeletet

    Saját költségükön kellene részt venniük januártól szakmai továbbképzésen azoknak az orvosoknak, akik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által elvártnál nagyobb értékben rendelnek tb-támogatással felírható gyógyszert.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.