• 10 millió AIDS-es lesz két év múlva Ázsiában

    Szerző:
    WEBBeteg

    Tízmillió HIV-fertőzött, illetve AIDS-beteg lesz Ázsiában 2010-re, verték félre a harangokat pénteken ENSZ-szakemberek Manilában. A 10 millió több mint a duplája a mostani számnak. Az ENSZ AIDS-programjának egyik szakértője szerint évente félmillió lehet az új fertőzések száma, főleg a homoszexuális férfiak miatt.

    Az adatokat abból az alkalomból ismertették, hogy megnyílt a www.aidsdatahub.org internetes AIDS-adatbázis.

    Hirdetések
     Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ázsiában 2010-re becslések szerint a lakosság 3-5 százaléka lesz fertőzött. A HIV egyelőre a nagy kockázatúakra koncentrálódik. Ezek a prostituáltak, az intravénásan drogozók és a homoszexuális férfiak.

    A fertőzés azonban hamarosan kitörhet a kockázati csoportból, mert Ázsiában 75 millió férfi veszi rendszeresen igénybe a 10 millió prostituált szolgálatait. Rajtuk kívül 50 millió nem prostituált nő is veszélynek van kitéve a kockázatot vállaló férje vagy barátja miatt.

    Az ázsiai és csendes-óceáni AIDS-helyzet még nem is olyan súlyos, mint az afrikai. A fekete kontinens egyes országaiban a lakosság 20 százaléka van már megfertőzve az immunhiányt okozó HIV-vírussal. Ázsiában ugyan az AIDS elterjedtsége viszonylag alacsony, de a fertőzöttek többsége a legproduktívabb életkorban van.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Véradónak lenni jó!

    Június 14-én ünnepeljük a Véradók Világnapját. Amellett, hogy másokon segíthet vele, a véradás a véradó esetleges fertőző betegségeire is fényt deríthet. Melyek ezek? A WEBBeteg szerkesztői rendszeres véradók, csatlakozzon Ön is, adjon vért, és mentsen meg három életet!

    HIV gyorsteszt, ami életet ment

    A fertőzöttek egy része nem is tud a betegségéről, a hazai érintetteknek csupán a 30-50 százaléka kap gyógyszeres kezelést.

    Orvostanhallgatók az AIDS ellen

    A HIV-fertőzés megelőzésére hívja fel a figyelmet a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete december 1-jén, az AIDS világnapján.

    Felére csökkent az új HIV-fertőzések száma a gyerekeknél

    A becslések szerint 1,1 millió HIV-fertőzést sikerült megelőzni a 15 éven aluli gyermekeknél, mivel az új fertőzések száma a felére csökkent a 2005 és 2013 közötti időszakban - derül ki az UNICEF pénteken, az AIDS közelgő világnapja előtt publikált adataiból.

    A HIV/AIDS megelőzésében szerepet vállaló civil szervezetek pályázhatnak támogatásért

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 15 millió forintos keretből pályázatot hirdetett a HIV/AIDS megbetegedések megelőzésében szerepet vállaló civil szervezetek számára.

    AIDS: Megszüntethető lenne az anya-gyermek fertőzés

    A következő öt éven belül megszüntethető lenne, hogy HIV-pozitív állapotos kismamák megfertőzzék magzataikat. Az ENSZ vonatkozó egészségügyi programjának alapfeltétele: elegendő pénz.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    A hiperhidrózis egy kellemetlen egészségügyi probléma, amire van hatékony orvosi megoldás.
    Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások