• Szellemkórház szellemcéggel a területén?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Eltűnt magáncéget keres az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI), mert a vállalkozásnak földhasználati joga van a megszűnő Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központ közepén - írja a Magyar Nemzet.

    A kórház felszámolása közben derült ki, hogy egy Symbion nevű cégnek 99 évre földhasználati joga van, ami miatt egyébként csökken az eladásra szánt ingatlan értéke, nem lehet egyben értékesíteni. Kárpáti Zsuzsa, a felszámolást végző EKI vezetője a lapnak azt monda, korábban nem tudtak a jogviszonyról.

    Hirdetések

    A Symbionnak ráadásul építési engedélye is van a területre, amit a XIII. kerületi önkormányzat évről-évre meghosszabbít. Magánkórházat, rehabilitációs központot és szállodát terveztek, de komolyabb munkát még nem végeztek ott. Vizsgálják, hogyan kaphatott ilyen hosszú időre magáncég állami területen földhasználatot, de egyelőre nem találták meg a vállalkozás vezetőit sem.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága!

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Megszűnik a Baranya megyei kórház

    Megszűnik a Baranya megyei kórház 2010. január elsején, betegellátási feladatait a Pécsi Tudományegyetem (PTE) klinikái veszik át - írta szerdán az Új Dunántúli Napló.

    Szellemépületekké vált kórházak

    Hat nagy kórházépület zártak be a két évvel ezelőtti kórházfelszámolás idején, az értékesíthető épületek árából úgy 10-15 milliárd forintra számít az állam - írja a Népszabadság.

    Fidesz: mi Bajnai célja az egészségüggyel?

    A Fidesz azt szeretné megtudni, hogy mi Bajnai Gordon szándéka a magyar egészségüggyel, illetve a leendő kormányfő hajlandó-e véghezvinni azt a korábbi kormánydöntést, amely a 167 fekvőbeteg ellátó intézményből 52-t bezárt volna - mondta Pesti Imre csütörtöki sajtótájékoztatóján.

    Mennyibe kerülnek a kórházbezárások?

    Máig sem készült összesítés arról, hogy mennyibe kerülnek a költségvetésnek a kórházbezárások. Az egyik országos napilap számításai szerint akár 10 milliárd forintot is elérheti ez az összeg.

    Még mindig kísért a bezárt OPNI

    Kétmilliárd forintot követel az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárása miatt hoppon maradt CVI Radiológiai Kht. a jogutód intézettől - Világgazdaság.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.