• Pozitív a gyógyszerkassza

    Szerző:
    WEBBeteg

    Várhatóan 27-30 milliárd forintos többlettel zár idén a gyógyszerkassza - írja a Világgazdaság. A kormány a megtakarításból a patikusok generikus programban való részvételét támogatná.

    Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az eredetileg 304 milliárd forintosra tervezet keretet 35-37 milliárd forinttal növeli a gyógyszercégekre kirótt adó.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ráadásul novemberben több mint 750 gyógyszer ára 15 százalékkal csökkent - mondta a lapnak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főosztályvezetője.

    Molnár Márk hozzátette: a gyógyszerészeknek is köszönhető, hogy a betegek többsége áttért az olcsóbb készítményekre.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Mire való az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

    A legtöbben nem vagyunk tisztában külföldre utazásunk során azzal, hogy mely esetekben milyen egészségügyi szolgáltatásokat vehetünk igénybe térítésmentesen, magyar társadalombiztosítással rendelkezve. Talán sokak számára meglepő, de az Európai Unió tagállamaiba utazva az Európai Egészségbiztosítási Kártya birtokában ugyanazokra az ellátásokra vagyunk jogosultak, mint a helyi állampolgárok.

    Jó hír a betegeknek - A gyógyszerkassza jövőre is bővül

    A lakosság rossz egészségügyi állapota és fokozatos elöregedése miatt a gyógyszerekre való igény évről évre nő Magyarországon. Éppen ezért nagyon jó hír a magyar betegeknek, hogy a lakossági igényeket figyelembe véve a gyógyszerkassza jövőre is bővül.

    Új szájon át szedhető terápiákat fogadott be az OEP a tüdőrák kezelésére

    Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmények társadalombiztosítási támogatással 2017. április 1-től érhetők el.

    Új terápiát fogadott be az OEP (NEAK) az idiopathiás tüdőfibrózis kezelésére

    Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmény társadalombiztosítási támogatással 2017. január 1-jétől érhető el.

    Új, szájon át szedhető terápiákat fogadott be az OEP a tüdőrák kezelésére

    Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmények társadalombiztosítási támogatással 2017 januárjától érhetők el.

    Az OEP a generikus gyógyszerek használatát szorgalmazza

    Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál úgy látják, hogy az orvosok és a betegek is eléggé márkahűek a gyógyszerválasztásban, félnek a váltástól. Pedig a betegek sokat spórolhatnának azon, ha hajlandóak lennének váltani egy azonos hatóanyagú, de olcsóbb gyógyszerre.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.