• Kampányt indít a Gyógyszerész Kamara

    Szerző:
    WEBBeteg

    Országos kampányt indít a Magyar Gyógyszerészi Kamara, hogy felhívja a lakosság figyelmét a gyógyszerellátás helyzetére. A szervezet ezer patikában oszt kártyanaptárakat a betegeknek.

    Horváth Tamás, a Kamara elnöke szerdai sajtótájékoztatójára meghívta a parlamenti pártok képviselőit is és arra kérte őket: változtassák meg a gyógyszergazdaságossági törvényt.

    Hirdetések

    Nincs készleten az adott gyógyszer, a kevés támogatás miatt a beteg nem tudja megfizetni, vagy megszűnt a gyógyszertár. Ezekre a problémákra hívja fel a figyelmet a Magyar Gyógyszerészi Kamara a kártyanaptárakkal. Ezeket olyan páciensek kapják, akik bármelyik helyzettel szembesülnek.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Horváth Tamás szerint gyakran megesik, hogy a betegek csak a harmadik patikában tudják kiváltani receptjeiket, mert a gyógyszertárak nem tartanak nagy árukészletet. Ez azzal is fenyeget, hogy a megjelenő multinacionális hálózatok miatt megszűnnek a kisebb patikák, és a nagyvállalatok szabják meg az árakat - mondta a Kamara elnöke.

    A kártyanaptárakból a politikusnak is jutott: az öt parlamenti párt közül egyedül az SZDSZ nem jelent meg a Kamara tájékoztatóján. Horváth Tamás a nagypolitikától várja a segítséget, szerinte sokan belátták, hogy a két évvel ezelőtti patikaliberalizáció rossz döntés volt. A gyógyszergazdaságossági törvényről jövő héten tárgyal az Országgyűlés, ide több párt is különböző módosító javaslatokkal érkezik.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Pünkösdi nyitvatartás és ügyeleti rend a patikákban

    Május 21-én hétfőn az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el a gyógyszertárak.

    Ősztől indul az országos vastagbélrák szűrés

    Az otthon levett mintát a laborba kell küldeni, ahol azt vizsgálják, van-e daganatra utaló vérnyom, és erről a leletet elküldik a háziorvosnak - olvasható a Népszava oldalán.

    EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

    Még az orvosok is tanulják az elektronikus receptek felírását, de indul a lakosság részletes tájékoztatása is az e-egészségügyről.

    Tudatos vitaminpótlás!

    Egyre több embernek fontos az egészség megőrzése. A szervezet ellenálló képességét a vitaminbevitellel lehet erősíteni. De a polcokon lévő bőségzavar sokakat elbizonytalanít. Egyszerű tanács: érdemes a patikusoktól eligazítást kérni, hiszen ők sokszor egyes készítmények gyártási hátteréről is tájékozottak és így megkönnyíthetik a választást.

    A gyógyszerek szavatossági ideje - Miért tartsuk be?

    Sokakban felmerült már a kérdés, hogy mi történik akkor, ha lejár egy gyógyszer szavatossági ideje. Egyáltalán hogyan állapítják meg a lejárati időt, és mit tegyünk a régi készítményekkel?

    Gyógyszerek ártámogatással - Íme a legfontosabb kérdések

    Az egészségbiztosító által támogatott gyógyszerek árát a készítmény gyártója határozza meg, a beteg pedig úgynevezett térítési díjat fizet értük. Az egyébként 100 százalékban támogatott gyógyszerek kiváltása esetén is önrészt kell vállalnunk.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.