• Fidesz: a Hospinvest-ügy szocialista mutyi

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Fidesz szerint a Hospinvest ügy törvénytelen szocialista mutyi, az MSZP szerint a Fidesz a hisztériakeltéssel a betegellátást veszélyezteti.

    A Hospinvest ügy kísértetiesen hasonlít azokra a "törvénytelen szocialista mutyikra", amelyek az országban, a fővárosban zajlanak - mondta Pesti Imre pénteken, egy nappal azelőtt, hogy az egészségügyi magáncég hivatalosan is átveszi az egri megyei kórház működtetését.

    Hirdetések

    Egri képviselőket jelentett fel Cser Ágnes

    Büntetőfejelentést tett pénteken Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) képviseletében pénteken a Heves megyei Önkormányzat 21 képviselője ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt.

    A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa szerint ahogy a Zuschlag ügy, úgy az erős szocialista kötődésű Hospinvest körüli botrányok is bizonyítják: az MSZP-nek sokkal fontosabb a profit, mint az emberek egészsége. Az MSZP-s Kökény Mihály szerint viszont épp a Fidesz veszélyezteti a betegellátást a Hospinvest elleni hisztériakeltéssel.

    Pesti Imre szerint egyértelmű, hogy a 3,8 milliárd forintos működési hiánnyal küzdő Hospinvest képtelen lesz az egri kórházban teljesíteni a pályázatban vállalt 6 milliárd forintos fejlesztést. A cég a vállalt fejlesztéseket a korábban már átvett kiskunhalasi és hatvani kórházban sem végezte el. A fideszes politikus hozzátette: a Hospinvest elvesztette jegyzett tőkéjét, több mint 3 milliárddal tartozik beszállítóinak és a versenytörvényt is vélhetően megsérti azzal, hogy monopolhelyzetbe kerül a Heves megyei egészségügyi szolgáltatás területén.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Pesti Imre emlékeztetett arra, hogy a megyei bíróság jogerősen érvénytelennek nyílvánította azt a pályázatot, amelyet a megyei önkormányzat a kórház működtetésére kiírt. Elismerte ugyanakkor, hogy ez nem jelentette a megyei önkormányzat és a Hospinvest közötti szerződés automatikus megszünését, amelyről viszont szintén bírósági eljárás dönt majd.

    Mindenféle magántőke bevonását ellenezzük az egészségügybe - válaszolta Pesti Imre arra a kérdésre, hogy párttársa, a fideszes Mikola István még a nyáron a Hospinvest által üzemeltetett kiskunhalasi kórházban azt mondta a cégről, hogy nem tartja "profitérdekelt pénzszivattyúnak".

    Csaknem egy tucat fideszes önkormányzat adta magánbefektető üzemeltetésébe a fenntartása alá tartozó egészségügyi intézményt - reagált Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke Pesti Imre tájékoztatójára. Az MSZP-s politikus szerint szomorú, hogy a Fidesz asszisztál ahhoz a hisztériakeltéshez, amely egy szabályos döntés ellen zajlik. Hozzátette: etgyértelműen látszik, hogy itt nem az egészségügyről van szó, hanem arról, hogy a baloldali többségű megyei önkormányzatot akarják ellehetetleníteni. És a Fideszek nem drága ár ezért az, hogy közben munkahelyek szünnek meg, hogy a betegellátás veszélybe kerül.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

    EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

    Még az orvosok is tanulják az elektronikus receptek felírását, de indul a lakosság részletes tájékoztatása is az e-egészségügyről.

    Külföldről toboroz orvosokat a HospInvest

    A Hospinvest büszkén vállalja, hogy belföldön és külföldön képes vonzó állás- és karrierlehetőséget kínálni az egészségügyben dolgozók számára - áll a Hospinvert Zrt. elnökének csütörtökön kiadott közleményében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.