• Mennyibe kerülnek a kórházbezárások?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Máig sem készült összesítés arról, hogy mennyibe kerülnek a költségvetésnek a kórházbezárások. Az egyik országos napilap számításai szerint akár 10 milliárd forintot is elérheti ez az összeg.

    Végleges adatok még nincsenek, így például nem lehet tudni, mennyi pénzt fordítottak végkielégítésre, szabadságmegváltásra, vagy a beszállítókkal kötött 10-15 éves szerződések visszamondására.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Sokba kerül az intézmények őrzése is, és azok a műhibaperek is, amelyeket a megszűnt kórházak orvosai ellen nyújtottak be. Eközben alig néhány 10 millió forint folyt be az állami intézmények ingóságainak árverezéséből, mert mint kiderült: a drága műszerek papíron nem a kórházak tulajdonában voltak.

    Az Egészségügyi Minisztériumban azt mondták, a megszüntetéssel kapcsolatos költségek még nem állnak rendelkezésre, mert több helyen még jelenleg is folyik a felszámolással kapcsolatos gazdasági események lezárása.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Évente több mint 100 000 Forintot költünk gyógyszerre, de mi van, ha ez sem elég?

    Az OECD adatai szerint a magyar lakosság egy főre elosztva éves szinten 527 dollárt, azaz több mint 100 000 forintot költ el gyógyszerekre. Az egy főre eső éves egészségügyi kiadások összege pedig több mint 343 000 Forint. Ezeknek az összegeknek jelentős részét ugyan fedezi a társadalombiztosítás, de mi történik, ha egy sürgős műtét, vagy egy váratlan fogászati beavatkozás felborítja a család tervezett költségvetését?

    Cukorbetegség - Komoly pénzügyi teher

    Világszerte mintegy 250 millió embernek van diabétesze, a növekvő esetszám háromnegyede a fejlődő országokból származik.

    Betegszállítók - Veszteséges működés, pénzügyi gondok

    A veszteséges működés következményeként a Magyarországon működő 95 betegszállító cég közül sok pénzügyi gondokkal küszködik.

    Nincs pluszpénz a betegszállítóknak

    Az Egészségügyi Minisztérium nem tud azonnali pénzbeli támogatást nyújtani a betegszállítást végző, nehéz anyagi helyzetbe került magáncégeknek, de az érintettek bevonásával megvizsgálja, hogy különböző módosításokkal milyen pluszforrások szabadulhatnak föl az ágazaton belül.

    Takarékosság - Műtéteket halasztanak el Szegeden

    Szigorú takarékoskodási intézkedéseket vezettek be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikáin, ez - néhány szakmacsoportot leszámítva - november 23. és 27. között a tervezhető műtétek elhalasztásával jár – közölte Pál Attila, az SZTE klinikai központjának elnöke kedden a csongrádi megyeszékhelyen.

    Zöld zászló a kórházakon

    Zöld zászlót helyeztek ki a magyarországi kórházak többségében csütörtökön, hogy első lépésként ezzel hívják fel a figyelmet az intézmények pénzhiányos helyzetére.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.