• Dunaújváros: újraindul reumatológia szakrendelés

    Szerző:
    WEBBeteg

    Novembertől újra indul a reumatológiai szakrendelés a dunaújvárosi kórházban. Orvoshiány miatt október elsejétől szüneteltetik az intézmény két reumatológiai szakrendelését.

    Novemberben a kórház gyes-en lévő szakorvosa tér vissza, és egy budapesti orvos áll munkába. Szerdától már fogadják az előjegyzéseket, a rendelés november 17-én kezdődik.

    Hirdetések

    Minden nap lesz rendelés délelőtt, vagy délután, csütörtökönként azonban egész nap fogadják a betegeket. Előjegyzés után naponta 35-40 embert tudnak ellátni - tudta meg a Független Hírügynökség Kovács Bettinától a Szent Pantaleon Kórház kommunikációs és marketing munkatársától.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Orvoshiány miatt szünetel október elsejétől a Dunaújvárosban lévő két reumatológiai szakrendelés. Egy szakorvos elköltözött a városból, egy megbetegedett, egy másik pedig meghosszabbította a gyes-ét. A két rendelésen korábban másfél havi előjegyzés után naponta körülbeül kilencven embert tudtak fogadni.

    A betegeket a szakrendelés szünetelése idején a háziorvosok, a város mozgásszervi rehabilitációs szakrendelése, illetve a Székesfehérvári reumatológia látja el.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Hátfájás, nyaki panaszok, ízületek - Tíz gyakori kérdés a reumatológusnál

    Csokorba szedtük a leggyakrabban előforduló kérdéseket a reumatológia témakörében. Milyen kérdéseket intéznek a betegek a leggyakrabban a reumatológushoz?

    Az arthritis psoriatica

    Az arthritis psoriatica (AP) egy krónikus szisztémás gyulladásos reumatológiai megbetegedés, melyben az ízületek gyulladása (arthritis) a bőr betegségével - psoriasisos elváltozásával - társul.

    Ápoló- és védőnőhiány: nagyobb probléma, mint a kevesebb orvos?

    Az EU átlagához képest 25 százalékkal kevesebb a magyar kórházakban az ápoló, a szakdolgozói kamara, a MESZK honlapján több mint 200 álláshirdetés olvasható. Amíg nem találnak megfelelő szakdolgozót a kórházak, bérnővért alkalmaznak, magasabb fizetésért.

    A reumatológiai betegségek rehabilitációja

    Reumatológiai betegségeknek a mozgásszervek - csontok, ízületek, inak, az ellátó erek és idegek, a kötőszövet - fájdalmával, alakváltozásával és mozgáskorlátozottságával járó betegségeket nevezzük, mely a lakosság kb. 20 százalékát érinti.

    Testszerte jelentkező fájdalom: a fibromialgia tünetei

    A fibromialgia egy komplex betegség, a fájdalom a test különböző pontjaiban jelentkezhet, az izmokban, a kötőszövetben és a csontokban is felléphet.

    Hazaküldenék a magyar orvosokat

    A nemrégiben nyilvánosságra hozott tervek szerint a brit kormány hazaküldené a külföldi orvosokat, és erősítené a hazai orvosképzést. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint itthon nagy szükség lenne a világlátott, nemzetközi tapasztalattal és nyelvtudással rendelkező orvosok munkájára.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.