• Kölcsönorvosok a Marcali Kórházban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az országban egyedülálló módon vendégorvosokkal oldja meg a munkaerőhiányt a Marcali Kórház - mondta el a Független Hírügynökségnek Dúll Gábor főigazgató-főorvos.

    A kaposvári Kaposi Mór Kórházzal kötött szerződés értelmében az intézmény onnan kap kölcsön szakembereket, akiknek segítségével el tudják látni a betegeket.

    Hirdetések

    Október elsejétől havi váltásban három-három kaposvári sebészorvos dolgozik a Marcali Kórházban, erre az időre bérüket is onnan kapják. A megyei intézményben 22 sebész van, ez soknak tekinthető, nem mindig jut valamennyiüknek műtét - mondta Dúll Gábor. Marcaliban viszont csak két és fél álláshelyet tudtak eddig betölteni, így nekik szükségük van szakemberekre. A főigazgató szerint mindkét kórház jól jár.

     Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Marcali a megyei kórházéhoz hasonló szakmai színvonalat tud biztosítani betegeinek, a kaposvári orvosok pedig plusz betegekhez és műtéti lehetőségekhez jutnak. Azokat a pácienseket, akiket nem tudnak Marcaliban ellátni, átviszik a megyei kórházba, amely így bevételeit is növelheti. Az első három vendégorvos kora is eltérő: van egy tapasztalt, idősebb orvos, egy fiatalabb sebész és egy szakvizsga előtt álló kezdő szakember. Dúll Gábor elmondta: a jövőben más szakterületekre is kibővítik az együttműködést.

    A vidéki kórházakat jobban érinti a szakemberhiány, amit csak ilyen szerződéssel lehet megoldani - mondta a főigazgató-főorvos. Dúll Gábor hozzátette: modellértékű lehet kezdeményezésük, máris több kórház érdeklődött az országból az együttműködési szerződésről.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

    A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

    Robotok a sebészetben, bionyomtatás, NETpatika

    Milyen mértékben veszik át a feladatainkat a robotok? Mire lesz képes a 3D? Ki kell-e mozdulnunk, ha tablettákra lesz szükségünk? A következő 50 évben várható fejlődésekről, lehetőségekről tartott jövőkonferenciát a Pécsi Tudományegyetem.

    Érzékszervi hibás palackozott üdítőitalt kellett kivonni a forgalomból

    Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél - a vásárlói jelzések szerint - vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették.

    Tbc-t mutattak ki egy pécsi egyetemistánál

    Fertőző tüdőtuberkulózist mutattak ki Pécsett egy egyetemi hallgatónál, akit a pozitív vizsgálati eredményt követően azonnal elkülönítettek, és megkezdték gyógyítását.

    Mesterképzés indul ápolóknak a munkaerőhiány enyhítése érdekében

    Az egészségügyi szakellátás minőségének javítása és az egészségügyben tapasztalható munkaerőhiány enyhítése érdekében mesterképzés indul három vidéki egyetemen diplomás szakápolók számára - ismertette Betlehem József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.