• Akár 16 millió embert is megfertőzhet az új influenzatörzs

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az ukrán orvosok a vészharangot kongatják. Az ország számos pontján kimutatták már ugyanis a Brisbane-vírust, amely Ukrajna lakosságának akár az egyharmadát is ledöntheti a lábáról. Ez az influenzavírus-törzs ugyanis első alkalommal jelent meg ezen a vidéken, ezért az emberek immunrendszere teljesen védtelen ellene.

    Ukrajnában csak az elmúlt két hétben 50 ezer embert döntött ágynak az új vírustörzs, holott az ukrán influenzaközpont előrejelzése szerint a járvány csúcspontja csak valamikor december elejére várható. Arkagyij Frolov professzor, a központ igazgatója az UNIAN ukrán hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy amennyiben idejében nem kezdik el a védekezést, az idei járvány jobb esetben az ország minden harmadik, rosszabb esetben pedig minden második lakosát elérheti.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az ukrán orvosok azt mondják, hogy a Brisbane-vírus esetében tulajdonképpen nem maga az influenza a legveszélyesebb, hanem az annak nyomán fellépő szövődmények, amelyek az esetek 20-27 százalékában jelentkezni szoktak. S ezek alatt nem csupán a légúti megbetegedésekre kell gondolnunk: az idősebb, legyengült szervezetű betegeknél akár szívinfarktussal is végződhet a fejfájással és lázzal jelentkező influenza.

    Egészségügyi szakértők a megelőzésként az oltást javasolják, amely azonban drága, s az új törzsekkel szemben csak nagyon gyenge védelemmel szolgál. De erősíthetjük a szervezetünket az olyan hagyományos népi módszerekkel is, mint például a fokhagyma vagy a vöröshagyma gyakori fogyasztása.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    A nyirokcsomó-megnagyobbodás okai

    A nyirokcsomók a szervezetben elszórtan, a nyirokerek mentén elhelyezkedő, a nyirokrendszer részét képező szervek. Kb. 500-600 nyirokcsomó található a nyak, a hónalj, a mellkas, a has és az ágyék régiójában. Szűrő funkciót töltenek be, fő szerepük a kórokozókkal szembeni küzdelem.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    6 dolog, amihez sose nyúljon a munkahelyén influenzaszezonban!

    Az évnek eme időszakában olybá tűnhet, hogy a megfázás és influenza gyorsabban terjed az irodában, mint egy zsúfolt óvodában. Azonban ennek ellenére is egészséges maradhat, ha megfogadja tanácsainkat!

    Mit tegyünk, ha influenzás lett a gyermekünk?

    Sokan tanácstalanok, hogy vajon mit is tegyenek, és mikor forduljanak orvoshoz a kisgyermekükkel, ha az influenza tünetei jelentkeznek.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Ezek a leggyakoribb tévhitek az influenzával kapcsolatban

    Szakértők szerint az influenzával kapcsolatos tévhitek elleni harc legalább olyan nehéz, mint a vírus legyőzése. Mivel az influenza veszélyes, akár még halálos is lehet, fontos, hogy mindannyian tudjuk, mi a mese és mi a valóság. Íme a leggyakoribb tévhitek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.