• Rendkívüli véradást szervez a Vöröskereszt

    Szerző:
    WEBBeteg

    A fővárosban és több Pest megyei településen szervez rendkívüli véradást a Magyar Vöröskereszt hétfőn és kedden. Az így összegyűjtött vérrel a Monorierdőnél történt vonatbaleset sérültjeit segítik - tájékoztatta közleményében a Független Hírügynökséget a szervezet.

    Hétfőn este hat óráig Budapesten, az ELTE Bölcsészkarán, a Múzeum krt. 4-ben, a Bajza utcai általános oskolában, este kilenc óráig a BGF kollégiumában, a Laufenauer utca 7-ben várják a véradókat. A véradóbusz az Örs vezér téren lesz. Szintén hétfőn este hat óráig a váci Vérellátó Állomáson is lehet vért adni.

    Hirdetések

    Kedden Budapesten délelőtt, 11-től délután 2 óráig a Budapesti Kommunikációs Főiskolán, este 6-ig az ELTE Bölcsészkarán és az Örs vezér terén, délután 5-től este 10-ig pedig az ELTE Nagytétényi úti kollégiumában adhatnak vért.

    A keddi vidéki helyszínek: 9-12-ig az aszódi Petőfi Gimnázium, a nyáregyházi Idősek Otthona, a nagykőrösi Toldi Szakközépiskola, 15-ig a szigetszentmiklósi Sárga Ház és a monorierdei Általános iskola, 16-ig a ceglédberceli Művelődési Házban várják a véradókat. A vérvételi kamion kedden délelőtt 11-től 14-ig a Nagy Lajos király útja 1-9 előtt, délután 3-tól este 6-ig pedig az Örs vezér terén parkol.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Véradókat vár a Vöröskereszt a nemzeti ünnepen

    Az ország tíz pontján szervez véradást a Magyar Vöröskereszt augusztus 20-án. A fővárosban két helyszínen is várják majd a véradókat az államalapítás ünnepén.

    Vasútállomásokon lehet vért adni pénteken

    Az ország 14 vasútállomásán lesz véradás pénteken a MÁV, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szervezésében.

    Véradás: soha nem késő elkezdeni

    November 27. a Véradók Napja. A WEBBeteg szerkesztősége közös véradással tisztelgett a véradók előtt, így hívta fel a figyelmet a rendszeres véradás fontosságára.

    Megyejárás a Vöröskeresztnél: célzottabb véradásszervezés, a fiatalok bevonása

    A Magyar Vöröskereszt vezetői az év végéig minden megyébe ellátogatnak, hogy felmérjék a rendelkezésre álló belső erőforrásokat és a felmerülő szükségleteket, valamint hogy közelebbről megismerkedjenek a megyei szervezetek munkájával, milyen körülmények között tevékenykednek, hogyan lehet motiválni a tagokat.

    Legyél különleges, legyél rendszeres véradó!

    Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt idén is meghirdette az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt.

    Sikerrel zárult az első Országos Rendőrségi Véradónap

    Közel két és félezren jelentek meg az első Országos Rendőrségi Véradónapon csütörtökön a fővárosban és az ország minden megyéjében. A rendőrség tájékoztatása szerint a kitelepült véradóhelyeken 2441-en adtak vért a Magyar Vöröskereszt adatai szerint.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.