• Orvos nélkül maradt négy körzet Csongrádban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Helyettesítő orvosok látják el a betegeket négy Csongrád megyei faluban, ahol nem sikerült betölteni a háziorvosi körzeteket. Van, ahol már hét éve "helyettesítenek" - írja a Délmagyarország.

    Ahol a kevés beteg miatt kicsi a kártyapénz, vagy ügyeletet kell vállalni, oda szinte lehetetlen háziorvost találni. Akkor sem vonzóbb a praxis, ha ingyen lehetne megkapni.

    Hirdetések

    A Magyar Orvosi Kamara adatai szerint a hazai 6800 praxisból 160-ban hiányzik a háziorvos. Csongrád megyében 281 praxisból négy üres. Nagytőkén, Nagymágocson és Nagylakon egy-egy vegyes, Mindszenten pedig egy felnőtt háziorvosi praxis betöltetlen.

    A "rekorder" Nagylak, ahol - a tisztiorvosi szolgálat adatai szerint - 2001 óta nincs önálló háziorvos, míg Nagymágocson csak szeptember óta hiányzik. Ezekben a praxisokban nyugdíjba mentek az orvosok, azóta hiába hirdeti az állásokat az önkormányzat, senki nem jelentkezik.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Az év praxisa a Kárpát-medencében - Szavazzon Ön is!

    Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága által meghirdetett pályázat első szakaszában a páciensek május 10-ig történeteikkel díjazhatták háziorvosukat és munkatársát határon innen és határon túl.

    Sürgősségi szakorvosi beutaló: mikor kérheti a háziorvos?

    Sürgős szakorvosi vizsgálatot akkor lehet kérni, ha valaki már kettő vagy ennél több hete táppénzen van, gyors kivizsgálást igényelnek a komoly panaszai. Hosszú a várakozás bizonyos szakrendelésekre, több hét, sőt, hónapok múlva kaphat csak időpontot a beteg.

    Hajrájához érkezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Még nem késő beszállni, május 10-ig bárki beküldheti történetét háziorvosáról!

    Döntse el Ön, hogy ki legyen az év legjobb háziorvosa!

    Május 10-ig tart Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosok, illetve az őket ajánló pácienseik számára. A pályázat meghirdetője az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyi Államtitkársága.

    Újra indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Nyolcadik alkalommal indult újra december 20-án Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

    Újra indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Nyolcadik alkalommal indul december 20-án Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.