• Fizetni kell a létszámfölötti betegeknek a fogorvosnál

    Szerző:
    WEBBeteg

    A létszámfölötti betegeknek fizetniük kell. Egy rendelet júniustól szabályozza, hogy legalább mennyi időt kell a fogorvosoknak a betegekre fordítaniuk. Az egészségbiztosító a létszám felettiek után már nem fizet az orvosnak.

    Több helyen ezért a fogorvos elkéri a kezelés költségét a létszámfeletti betegektől, még akkor is, ha ingyenes beavatkozásról van szó. Molnár Barbara, az OEP szóvivője a híradónak elmondta, hogy egy adott órára hat tömésnél többet nem jelenthet le a fogorvos, mert annál többet nem tud teljesíteni.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A doktorok szerint viszont, ha betartják az előírt időt, akkor egy 25-30 fős osztály iskolai fogászata kitöltene egy teljes napot, nem jutna idejük a többi betegre.

    A fogorvosi vizsgálatra, a szakvélemény elkészítésére például minimum 10-10 percet, a tanácsadásra pedig legalább 7 percet kell fordítaniuk a doktoroknak.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    A fogfehérítés - Orvosi kezelés és házi praktikák

    Az elmúlt néhány évben, egyaránt a nők és férfiak körében a fehér fogsor iránti igény egyre szélesebb körben terjedt el. Lássuk, milyen fogorvosi eljárások és házi praktikák állnak rendelkezésre a szép mosoly eléréséhez.

    Milyen a jó fogkefe? - A fogorvos válaszol

    Melyek a legfontosabb szempontok fogkefevásárlásnál? Mit tehetünk azért, hogy fogaink a lehető legtovább épek és egészségesek maradjanak?

    Mire való az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

    A legtöbben nem vagyunk tisztában külföldre utazásunk során azzal, hogy mely esetekben milyen egészségügyi szolgáltatásokat vehetünk igénybe térítésmentesen, magyar társadalombiztosítással rendelkezve. Talán sokak számára meglepő, de az Európai Unió tagállamaiba utazva az Európai Egészségbiztosítási Kártya birtokában ugyanazokra az ellátásokra vagyunk jogosultak, mint a helyi állampolgárok.

    Hogyan küzdjük le a fogorvostól való félelmünket?

    Egy bizonyos fokú félelem vagy izgatottság teljesen természetes fogászati kezelések előtt. Baj csak akkor van, ha ezek az érzések beteges fóbiává növik ki magukat.

    Új szájon át szedhető terápiákat fogadott be az OEP a tüdőrák kezelésére

    Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmények társadalombiztosítási támogatással 2017. április 1-től érhetők el.

    Új szabály sújtja a fogorvosokat

    A fogorvosok attól tartanak, hogy kevesebb lesz a páciensek után járó állami támogatás, és a rendelőt sem tudják majd fenntartani. Június elsejétől kormányrendelet írja elő, hogy egy beteg kezelésére mennyi időt kell minimálisan fordítani, így azt is szabályozták, hogy egy nap maximum hány beteget láthatnak el.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.