• Csaknem 13 ezer csecsemő van kórházban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Majdnem 13 ezer csecsemő került eddig kórházba Kínában, miután megbetegedett a melaminnal szennyezett tejportól - közölte vasárnap a pekingi egészségügyi minisztérium.

    A vesekövet okozó tápszer miatt eddig négy kisgyermek vesztette életét az ázsiai országban. A szaktárca szerint a kórházban ápolt 12892 csecsemő közül 104 gyermek állapota súlyos, míg majdnem 1600 gyereket már gyógyultan haza engedtek.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A kínai minőségellenőrző hivatal korábbi jelentése szerint a két legnagyobb kínai tejtermékgyártó készítményeinek tíz százaléka tartalmazott melamint, és egy harmadiknál is szennyezett tejekre bukkantak.

    A tejporokat gyártó Sanlu állítólag már márciusban értesült a szennyezésről, a cég azonban csak szeptember 11-én hívta vissza termékeit, miután a vállalatban részesedéssel bíró új-zélandi cég jelezte a problémát kormányának, amelyik közvetlenül a pekingi kormányzatot értesítette.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Diéta vesekövesség esetén

    A vesekő kialakulhat minden olyan tényezőtől, amely befolyásolja a vizeletürítést, például a táplálék és ivóvíz összetétele, felszívódási zavarok, szomjazás, fokozott verejtékezés.

    Hogyan ismerhetjük fel a vesegörcsöt?

    A vesekövesség gyakori probléma: a férfiak 10, a nők 5 százalékát érinti élete során. Leggyakrabban 30 és 60 éves kor között alakul ki, és sokáig tünetmentesen fejlődhet a vesében. Vesegörcs akkor jelentkezik, ha a vesekő elmozdul és a vizeletelvezető rendszerben elakad.

    Így előzhető meg a vesekövesség kialakulása

    A vesekőképződés világszerte, így hazánkban is az egyike a leggyakrabban előforduló betegségeknek. A vesekövek kialakulásának pontos oka a mai napig nem minden részletében tisztázott, de számos olyan tényezőt ismerünk, amely elősegíti a vesekövek kialakulását.

    Vesekövesség - Megelőzés és kezelés

    Ha valakinek már volt veseköve, 1-2 éven belül újra jelentkezik, ha az életmódján nem változtat. Ajánlatos a rendszeres, egészséges testmozgás és a stressz kerülése.

    A vesekő kialakulásának okai

    A vesekövek a vizelet bizonyos alkotóelemeiből alakulnak ki. Képződhetnek vesekövek a vesemedencékbe vezető csatornácskákban, a vesemedencében vagy az elvezető húgyutakban.

    A világossejtes veserák tünetei és kezelése

    A felnőttkori rosszindulatú daganatok 3 százaléka vesedaganat, előfordulási gyakorisága az elmúlt évtizedekben folyamatosan, évi 2-4 százalékkal emelkedik. Ennek 80 százaléka az úgynevezett világossejtes veserák.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.