• Eredménytelen az OEP főigazgatói pályázata

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatói posztjára kiírt pályázat eredménytelenül zárult - tudatta a Független Hírügynökséggel az Egészségügyi Minisztérium pénteken.

    A jelenleg megbízott főigazgatóként dolgozó Rendek Vilma a továbbiakban is ellátja feladatát. A dokumentum szerint a főigazgató időközben megkezdte az OEP regionalizációs átalakításának előkészítését.

    Csütörtökön kellett volna eredményt hirdetnie a tárcának abban a pályázatban, amelyet a főigazgatói posztra írtak ki. 4 hete volt a minisztériumnak a pályázatok elbírálására, amelyet sajtóinformációk szerint hárman adtak be.

    Hirdetések

    Az egyik pályázó László Imre, a Szent Imre Kórház főigazgatója visszalépett, rajta kívül az aspiránsok között emlegették Ungár Klárát, az OEP jelenlegi főigazgató-helyettesét valamint Gusztonyi Ágnest, a Szent Margit Kórház egykori vezetője.

    A megbízott főigazgató, Rendek Vilma - sajtóértesülések szerint - nem pályázott a posztra.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Ne halogassa az orvoshoz fordulást!

    Az egészségügyet érheti sok kritika, ám ez nem változtat azon: az orvosok csak azokon tudnak segíteni, akik elmennek hozzájuk szűrésekre, illetve egy-egy panaszuk kivizsgáltatásával nem várnak hónapokat, éveket

    Otthoni szakápolás - változtatásért kiáltanak a szolgáltatók

    Jelenleg az egynapos beavatkozással végzett sebészeti ellátások után a beteg nem vehet igénybe OEP által finanszírozott otthoni szakápolást.

    Ápolók - Mégis jön a licence-vizsga?

    Székely Tamás megerősítette, továbbra is az az álláspontja, hogy mindenki olyan tevékenységet végezzen, amire a képzettsége van.

    Ápolók és licence-vizsga

    Székely Tamás beszámolt egy licence-vizsgával kapcsolatos jogszabályról is, amellyel jelenleg foglalkozik az Európai Unió: e szerint a szakdolgozók tehetnének egy licence-vizsgát azokra a tevékenységekre, amelyek az orvosi kategóriába tartoznak.

    H1N1 - Székely Tamás beoltatta magát

    A újinfluenzavírus elleni védőoltást az Egészségügyi Minisztérium foglalkozás-egészségügyi orvosa adta be a tárcavezetőnek a minisztériumban, miután Székely Tamás egy budapesti patikában megvásárolta az oltóanyagot.

    Székely: 5,3 millió oltást kell beadni

    A jövő hét végétől vagy az azt követő hét elejétől kezdődhet meg az A/H1N1 vírus elleni védőoltás beadása Magyarországon - jelentette be az egészségügyi miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.