• Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

    Szerző:
    WEBBeteg

    A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

    Az InSimu 2 évvel ezelőtt kezdte el megalkotni az InSimu Patient alkalmazást azzal a céllal, hogy az orvostanhallgatóknak egy olyan virtuális teret teremtsenek, ahol virtuális betegeken biztonságosan gyakorolhatják a klinikai diagnosztikus munkát bárhol, bármikor, akár önállóan is. A valóságban azonban a pontos diagnózishoz elengedhetetlen a magas szintű csapatmunka a nővérekkel, más osztályon dolgozó kollégákkal, és természetesen magával a beteggel is.

    Hirdetések

    Az alkalmazás 2018. januári piaci megjelenése óta több, mint 16.000 letöltést ért el világszerte

    A lefedett betegségek száma folyamatosan bővül, valamint új funkciók is megjelentek - a napi és tematikus kihívások (pl.: a Vese Világnapja vagy a Szívritmus Világhete alkalmából összeállított izgalmas diagnosztikai feladatok) mellett immár különböző szakirányokat is lehet választani az appban. Az elmúlt hónapokban számos diagnosztikai versenyt szerveztek: Debrecenben, Pécsett, valamint legutóbb Bulgáriában, ahol az orvostanhallgatók csapatai az InSimu Patient app segítségével élőben mérték össze a tudásukat.

    A debreceni Országos Egészségnevelői Tréning keretében szervezett InSimu Diagnosztikai Verseny pillanatképe

    Idén nyáron az InSimu és az IFMSA közösen megrendezi a világ első Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát, amelynek fő célja, hogy elősegítse a diagnosztikus munka gyakorlását, csapatmunkát és a közös gondolkozást; három fős csapatok a világ minden tájáról fognak egymás ellen versenyezni az ingyenes, online zajló világméretű esemény keretei közt.

    Természetesen egy verseny sem teljes nyeremények nélkül. A következő díjakat fogják kiosztani a legjobb diagnoszta csapat minden tagjának:

    Fődíj:

    • A VILÁG LEGJOBB DIAGNOSZTÁJA címe

    • 3M™ Littmann® Master Cardiology™ Fonendoszkóp

    • InSimu Patient Lifelong Premium Előfizetés

    • Exkluzív IFMSA-InSimu kapucnis pulóver a Világ Legjobb Diagnosztája címmel

    További nyeremények:

    További 1-12 hónapos InSimu Patient Prémium előfizetéseket, valamint a Diagnosztika Bajnoka címmel ellátott exkluzív IFMSA-InSimu kapucnis pulóvert és IFMSA pólót nyerhetnek a résztvevők.

    A szervezők szeretnék, ha a Bajnokság egy életre szóló élmény lenne a jövő orvosai számára, amely karrierjük alatt elkíséri majd őket és emlékeztetni fogja őket arra, amit a verseny is képvisel: Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messzire akarsz eljutni, menjetek együtt.
    (Afrikai közmondás)

    A csapatok a verseny honlapján tudnak jelentkezni 2018. július 13-ig.

    További információ és jelentkezés a verseny honlapján, valamint a Facebook esemény leírásában.

    (insimu.com)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    A Parkinson-kór diagnosztizálása és kezelési lehetőségei

    A Parkinson-kórban szenvedő betegek a kezelés kezdetén általában drámai javulást mutatnak. Később a gyógyszerek hatása csökken, amely csak egy ideig ellensúlyozható az adagok emelésével és új gyógyszerek bevezetésével - számos más módszert is segítségül kell hívni.

    Robotok a sebészetben, bionyomtatás, NETpatika

    Milyen mértékben veszik át a feladatainkat a robotok? Mire lesz képes a 3D? Ki kell-e mozdulnunk, ha tablettákra lesz szükségünk? A következő 50 évben várható fejlődésekről, lehetőségekről tartott jövőkonferenciát a Pécsi Tudományegyetem.

    Érzékszervi hibás palackozott üdítőitalt kellett kivonni a forgalomból

    Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél - a vásárlói jelzések szerint - vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették.

    Tbc-t mutattak ki egy pécsi egyetemistánál

    Fertőző tüdőtuberkulózist mutattak ki Pécsett egy egyetemi hallgatónál, akit a pozitív vizsgálati eredményt követően azonnal elkülönítettek, és megkezdték gyógyítását.

    Gyógyszerkivonás: ne keresse ezt a készítményt

    2018. március 09-én minőségi kifogás bejelentés érkezett az OGYÉI-be, miszerint a Tinctura Capsici kenőcs nem hatásos, nem fokozza a bőrre kenve a vérbőséget, továbbá maga a tinktúra sem elég csípős. Az érintett tétel raktárkészletét a bejelentő zárolta és analitikai vizsgálatot végeztetett belőle, melynek eredményeképpen megállapították, hogy a tinktúra kapszaicintartalma alacsony, nem felel meg sem az OGYÉI 2/2013-MAG számú közlemény, sem a Ph.Hg.VIII. által előírt minőségnek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.