Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

InSimuBlog
frissítve:

A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

Az InSimu 2 évvel ezelőtt kezdte el megalkotni az InSimu Patient alkalmazást azzal a céllal, hogy az orvostanhallgatóknak egy olyan virtuális teret teremtsenek, ahol virtuális betegeken biztonságosan gyakorolhatják a klinikai diagnosztikus munkát bárhol, bármikor, akár önállóan is. A valóságban azonban a pontos diagnózishoz elengedhetetlen a magas szintű csapatmunka a nővérekkel, más osztályon dolgozó kollégákkal, és természetesen magával a beteggel is.

Az alkalmazás 2018. januári piaci megjelenése óta több, mint 16.000 letöltést ért el világszerte

A lefedett betegségek száma folyamatosan bővül, valamint új funkciók is megjelentek - a napi és tematikus kihívások (pl.: a Vese Világnapja vagy a Szívritmus Világhete alkalmából összeállított izgalmas diagnosztikai feladatok) mellett immár különböző szakirányokat is lehet választani az appban. Az elmúlt hónapokban számos diagnosztikai versenyt szerveztek: Debrecenben, Pécsett, valamint legutóbb Bulgáriában, ahol az orvostanhallgatók csapatai az InSimu Patient app segítségével élőben mérték össze a tudásukat.

tréning

A debreceni Országos Egészségnevelői Tréning keretében szervezett InSimu Diagnosztikai Verseny pillanatképe

Idén nyáron az InSimu és az IFMSA közösen megrendezi a világ első Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát, amelynek fő célja, hogy elősegítse a diagnosztikus munka gyakorlását, csapatmunkát és a közös gondolkozást; három fős csapatok a világ minden tájáról fognak egymás ellen versenyezni az ingyenes, online zajló világméretű esemény keretei közt.

Természetesen egy verseny sem teljes nyeremények nélkül. A következő díjakat fogják kiosztani a legjobb diagnoszta csapat minden tagjának:

Fődíj:

  • A VILÁG LEGJOBB DIAGNOSZTÁJA címe

  • 3M™ Littmann® Master Cardiology™ Fonendoszkóp

  • InSimu Patient Lifelong Premium Előfizetés

  • Exkluzív IFMSA-InSimu kapucnis pulóver a Világ Legjobb Diagnosztája címmel

További nyeremények:

További 1-12 hónapos InSimu Patient Prémium előfizetéseket, valamint a Diagnosztika Bajnoka címmel ellátott exkluzív IFMSA-InSimu kapucnis pulóvert és IFMSA pólót nyerhetnek a résztvevők.

A szervezők szeretnék, ha a Bajnokság egy életre szóló élmény lenne a jövő orvosai számára, amely karrierjük alatt elkíséri majd őket és emlékeztetni fogja őket arra, amit a verseny is képvisel: Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messzire akarsz eljutni, menjetek együtt.
(Afrikai közmondás)

A csapatok a verseny honlapján tudnak jelentkezni 2018. július 13-ig.

(insimu.com)

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, Dr. Reinhardt István
WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes
WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes, Dr. Dunás-Varga Veronika
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.