• Több mint 1200 gyerek betegedett meg Kínában

    Szerző:
    WEBBeteg

    Több mint 1200 gyerek betegedett meg a melaminnal fertőzött tejportól Kínában - közölte hétfőn az ország egészségügyi minisztériuma, jelentősen növelve az eddigi adatokat. Eddig ketten haltak meg a fertőzött tejportól: egy fiú május elsején, és egy lány július 22-én.

    Akár tízezer kisgyerek is ihatott a vesekövet okozó vegyi anyaggal fertőzött tejporból - közölte a kínai egészségügyi miniszter-helyettes egy pekingi sajtótájékoztatón. Ma Sao-vej elmondása szerint 1253 kisgyerek betegedett meg, közülük 340-en jelenleg is kórházban vannak, 53-an súlyos állapotban.

    Hirdetések

    A kínai miniszter-helyettes megerősítette, hogy eddig két gyerek halt meg a fertőzött tejportól, egy fiú május elsején, és egy lány július 22-én, érzékeltetve, hogy az egészségügyi probléma már régóta megjelent. A gyártó Sanlu Group nevű cég csak hat héttel azután jelentette be a hétszáz tonnányi fertőzött tejport visszavonását, hogy a cégben részesedéssel bíró új-zélandi Fronterra tejtermékgyártó augusztus másodikán, hat nappal az olimpia megnyitója előtt ezt javasolta.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az új-zélandi kormányfő egy hétfő reggeli televíziós műsorban azt állította, hogy a termékvisszahívás csak azután történt meg, hogy közvetlenül a pekingi hatóságoknak jelezték a problémát, megkerülve a többször figyelmeztetett, de inkább az ügy eltusolására koncentráló helyi tisztségviselőket. "Amint figyelmeztettük Pekinget, nagyon gyorsan mozgásba lendültek" - közölte Helen Clark miniszterelnök.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    A cukorbetegség és a nemi betegségek kapcsolata

    A cukorbetegség a fertőzések kialakulására hajlamosíthat. A fertőző ágensek könnyen megtelepedhetnek a cukorbeteg gazdaszervezetben, a vírusos, bakteriális, gombás és protozoon okozta nemi úton terjedő fertőzések egyaránt nagyobb rizikóval alakulhatnak ki cukorbetegeknél.

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    A WC-ülőke és a fertőzések - Ezért fontos az elővigyázatosság

    A gyakorlatban többnyire a látványosan piszkos helyeken van esély komolyabb fertőzést kapni, ám vizsgálatok olyankor is kimutattak betegséget okozó baktériumcsoportokat, amikor a WC-ülőkén nem volt látható látványos kosz vagy folyadék.

    Bárányhimlő felnőttkorban

    A bárányhimlő - bár ritkábban, mint gyermekkorban - felnőttkorban is előfordulhat. A betegséggel szemben csak azok védettek, akik gyermekként már átestek a fertőzésen, illetve jelentősen kisebb a fertőzés esélye azok körében, akik megkapták a bárányhimlő elleni védőoltást.

    A köröm betegségei: Mire utalnak?

    A köröm kültakarónk része, eltérései számos betegség velejárói lehetnek. A köröm hetente körülbelül egy millimétert nő, a kéz középső ujján a leggyorsabban.

    A nyirokcsomók megnagyobbodása - Mire figyelmeztet?

    Fertőzések következtében a nyirokcsomók megduzzadnak, majd a betegség leküzdésével visszanyerik eredeti állapotukat. Aggodalomra ad okot, ha a nyirokcsomók megnagyobbodása látszólag ok nélkül következik be, vagy a fertőzés megszűnését követően, hetek alatt sem múlik el.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.