Gyógyszerkivonás: ne keresse ezt a készítményt

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
megjelent:

2018. március 09-én minőségi kifogás bejelentés érkezett az OGYÉI-be, miszerint a Tinctura Capsici kenőcs nem hatásos, nem fokozza a bőrre kenve a vérbőséget, továbbá maga a tinktúra sem elég csípős.

Az érintett tétel raktárkészletét a bejelentő zárolta és analitikai vizsgálatot végeztetett belőle, melynek eredményeképpen megállapították, hogy a tinktúra kapszaicintartalma alacsony, nem felel meg sem az OGYÉI 2/2013-MAG számú közlemény, sem a Ph.Hg.VIII. által előírt minőségnek.

Kivonták a forgalomból

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet előtt 2018. március 08. napján, OGYÉI/13390/2018 ügyszámon az Tinctura Capsici (Jelzett minőség: Ph.Hg.VIII.) elnevezésű gyógyszeranyag (Gyártó: Silvestris&Szilas Kft.) minőségi hibájának kivizsgálása iránt, hivatalból indított eljárásban a Tinctura Capsici Gyártó: Silvestris&Szilas Kft. elnevezésű gyógyszeranyag összes gyártási tételének forgalmazását, a gyógyszeranyagból való gyógyszerkészítést, és az előre elkészített, Tinctura capsici tartalmú gyógyszertári laborált készítmények forgalomból történő kivonásáról döntött.

Bővebb információ az alábbi közleményben olvasható.

(OGYÉI)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.