Megnyitotta kapuit az első vidéki kardiovaszkuláris túraösvény

Budapesti Szent Ferenc Kórház
megjelent:

Felfestették a szívet formázó túrajelzéseket és helyükre kerültek az utolsó információs táblák is: elkészült hazánk legújabb kardiovaszkuláris túraösvénye a Miskolc melletti Csanyik-völgyben. A gyógyulásra, egészségük megőrzésére vágyók számára kialakított útvonalon már az avatás napján sokan sétáltak végig.

Magyarországon a szív- és érrendszeri megbetegedések felelősek a korai halálozások több mint feléért. A megelőzés és a betegek kórházon kívüli rehabilitációjának szükségességét felismerve indította el „Út az egészséghez” elnevezésű programját a Budapesti Szent Ferenc Kórház három évvel ezelőtt, mely Európában egyedülálló kezdeményezéshez szakmai támogató partnerként, csatlakozott a munkatársai egészségének védelmére is kiemelt figyelmet fordító Sanofi-Aventis Zrt.

A közös munka eredményességét jól mutatja, hogy 2018. május 22-én az ország harmadik terápiás túraösvényét avatták fel

Amelyet a Sanofi csanyikvölgyi gyáregységének szomszédságában alakítottak ki. „A Sanofi azért csatlakozott a kezdeményezéshez, mert úgy éreztük, hogy olyan értékeket közvetít, amelyek számunkra is fontosak: innovatív, holisztikus szemléletű, az embert és az egészséget helyezi a középpontba” – mondta az avatóünnepségen Mester Viktória. A Sanofi csanyikvölgyi gyáregységének vezetője elmondta: az Északerdő Erdőgazdasággal közös együttműködésben igyekeztek megteremteni a lehetőséget, hogy a gyógyulni vágyók, illetve mindazok, akik szeretnék megőrizni egészségüket, hasznos sétákat tehessenek a Forrás-völgy területén.

jelzés

Dr. Toldy-Schedel Emil, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója, az „Út az egészséghez program” megálmodója arról beszélt: a sétáknak a mozgásból eredő pozitív hatásokon túl számos további kedvező mellékhatása is van. A tanösvényeken végigsétálók ugyanis közérthető formában kapnak alapos útmutatást, segítséget és konkrét tippeket a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez, a magasvérnyomás, a cukorbetegség megelőzéséhez. További előnyként említette, hogy a terápiás kirándulások során mért egészségügyi adatokkal kitöltött túralapok kiértékelésre kerülnek a tanösvényhez tartozó kórházban, ami betegségek kiszűrésére ad lehetőséget.

Az egészség a középpontban

Dr. Kriza Ákos Miskolc megyei jogú város polgármestere elmondta: "A Sanofi társadalmi szerepvállalása példaértékű és fontos a város számára. Kevés az olyan vállalat, amelynek például saját biodiverzitás stratégiája van, tanszéket működtet, és több ösztöndíjprogramot is futtat. De ha szükséges, konkrét segítséget is nyújt. A Sanofi megjeleníti azt, amire Miskolc is törekszik. Környezetbarát módon, a legkorszerűbb technológiával, a legnagyobb hatékonysággal, mégis emberközeli módon, szerethetően működni és fejlődni. Ez az értékrend vezet a további sikerekhez, a gyarapodáshoz – és ezt a szemléletet Miskolc a magáévá tette."

átadás

Dr. Sárhegyi Zoltán az Északerdő Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke az eseményen elmondta: „Az erdőgazdaság vezetése és munkatársai örültek a kezdeményezésnek, hogy az Út az egészséghez program első vidéki tanösvénye itt, Miskolc város határában valósuljon meg. Az erdészet munkatársai számtalan munkaórát fektettek abba, hogy a tanösvény elkészüljön, kezdve a koncepció kidolgozásától, a tervezésen keresztül a megvalósításig. Társaságunk a nemes cél érdekében nem sajnálta a hiányzó pénzügyi forrást biztosítani.”

Kalkulátor Mennyire veszélyezteti szív- és érrendszeri megbetegedés?

Az embert és az egészséget középpontba helyező rehabilitációs séták népszerűsége is jelzi az igényt a folytatásra. A Budapesti Szent Ferenc Kórház szomszédságában a Pilisi Parkerdő segítségével 2015-ben kialakított Hárs-hegyi, majd az egy évvel később az újpesti Farkaserdőben átadott út, illetőleg a csanyikvölgyi túraösvény után hamarosan a Normafánál, Vácott, Balatonfüreden, Komáromban és Veresegyházon is tervben van új ösvények kialakítása.

(Budapesti Szent Ferenc Kórház)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.