• Új munka- és védőruhát kapnak a mentők

    Szerző:
    WEBBeteg

    Lecserélik a dolgozók egy részének munka- és védőruháit az Országos Mentőszolgálatnál. Ehhez 180 millió forinttal járul hozzá az egyik gyógyszeripari cég alapítványa, két részletben: 2008 második felében, illetve 2009 elején kap az OMSZ 90-90 millió forintot.

    A támogatási szerződést még csütörtökön írták alá, Székely Tamás egészségügyi miniszter jelenlétében. Az OMSZ 5200, mentéshez vonuló munkatársából csaknem háromezren kapnak új munkaruhát.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A ruhákat a mentőszolgálat munkatársai választották ki. Az új viselet az itthoni és az európai uniós szabványoknak egyaránt megfelel, praktikus, kényelmes és esztétikus. Az egyenruhákat olyan mennyiségben és méretben gyártják le, ahogy azt az OMSZ kérte - tájékoztatott az alapítvány.

    Göndöcs Zsigmond főigazgató szerint a támogatással jelentősen javulnak az utcán dolgozó, mentést végző mentők munkakörülményei. A mostanihoz hasonló mértékű külső támogatást az Országos Mentőszolgálat egyetlen civil szervezettől sem kapott korábban - tette hozzá.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Országos defibrillátor-adatbázist készít a mentőszolgálat

    Mobiltelefonon is megjeleníthető országos adatbázist készít a nyilvános, közforgalmú helyeken elhelyezett félautomata defibrillátorokról az Országos Mentőszolgálat.

    Szív City néven életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az OMSZ

    Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kedden sajtótájékoztató keretében, Budapesten.

    Ötszázötvenen vesznek részt a vizes vb egészségügyi biztosításában

    Az Országos Mentőszolgálaton és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatán kívül 550 fős egészségügyi személyzet lesz jelen a 17. FINA Világbajnokság versenyhelyszínein.

    Húsz új mentőautó állt szolgálatba

    Húsz új mentőautó áll szolgálatba az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) többségük a közép-magyarországi régió betegeit látja majd el.

    Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

    Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!

    Munkába állnak a mentőmotorosok

    Április 1-től a mentőmotorosok is munkába állnak az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ).

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.