• Ülősztrájkkal is tiltakoznak a Hospinvest ellen

    Szerző:
    WEBBeteg

    Szerdán reggeltől ülősztrájkkal is tiltakoznak Egerben az ellen, hogy a Markhot Ferenc Kórház működtetését átvegye a Hospinvest Zrt. A sztrájkolók a hivatali időhöz igazodnak, a tervek szerint minden nap reggel 8-tól délután 3-ig felváltva két-két ember táblával demonstrál a megyei önkormányzat épülete előtt.

    Midnaddig fenntartják az ülősztrájkot, amíg a megyei önkormányzat vissza nem vonja a Hospinvesttel kötött szerződést.

    - Eeredetileg a megyeháza épületében, a megyei közgyűlés elnökének irodája előtt szerettünk volna tiltakozni - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Szabó Pál, a kórházvédő bizottság elnöke. - Az épületből azonban kitiltottak bennünket, ezért sztrájkolunk a megyeháza előtt.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Közben újabb orvosok csatlakoztak a hétfőn megkezdett éjségsztrájkhoz. Szerdától már 5 orvos, 4 nővér és 2 civil sztrájkol. Ma már nehéz volt felkelni" - mondta az Független Hírügynökségnek Pócs Alfréd, aki hétfőtől éhségsztrájkol. "Három napja kristályvizet iszom, most már erősen fáj a fejem, de kitartok, amíg csak lehet és bírom." - tette hozzá.

    A koplalást munkabeszüntetéssel is kiegészítik a kórházvédő bizottság tagjai, de mint mondták: a betegek nem érzékelnek majd fennakadást az ellátásban, mert a sztrájkolók munkáját átveszik a kollégáik. A Markhot Ferenc Kórház dolgozóinak egy része azt követeli, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel a HospInvest Zrt.-vel kötött vagyonkezelési szerződést.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Akut hasnyálmirigy-gyulladást követő diéta

    A hasnyálmirigy-gyulladás gyanúja esetén mindenképpen kórházi kezelés szükséges. Az ellátás során a legfontosabb tényező a gyomor nyugalomba helyezése, mely csak koplalással érhető el.

    Szögeczki Ági egy afrikai gyógynövénytől fogyott le. Utánajártunk, hogy milyen élettani hatása van ennek a kóladiónak!

    Míg Ági régebben nem tudott megálljt parancsolni az esti hűtőlátogatásnak, mostanában azt mondja, szinte sosincs étvágya. Persze azért nem koplal, ő is eszik, hiszen tudja, a szervezetének szüksége van a táplálékra. Tíz kilós fogyását nem lehet nem észrevenni, azt mondja, az afrikai kóladió nemcsak az étvágyát csökkentette, de energikusabbnak is érzi magát azóta.

    Egészségesen is lehet fogyókúrázni!

    Ha valaki fogyni akar, a legrosszabb, amit tehet, ha koplal. Ilyenkor az anyagcsere lelassul, ami nehezíti a fogyást. De amikor a hosszú koplalás után ismét eszünk, a szervezet elkezd raktározni. Többször együnk keveset, és az is fontos, hogy az étel finom legyen, egészséges, és nem árt, ha szép is.

    Sikeres fogyástörténetek!

    Viktória és Erika sikeres fogyástörténetüket mesélték el. 12, 13 kiló mínusz után mindkettőjük nőiesebb és magabiztosabb lett. A gyors fogyásuk ellenére nem szenvedtek, mert a korábbi fogyókúrájukkal ellentétben most nem koplaltak!

    Sikeres fogyástörténetek!

    Viktória és Erika sikeres fogyástörténetüket mesélték el. 12, 13 kiló mínusz után mindkettőjük nőiesebb és magabiztosabb lett. A gyors fogyásuk ellenére nem szenvedtek, mert a korábbi fogyókúrájukkal ellentétben most nem koplaltak!

    Külföldről toboroz orvosokat a HospInvest

    A Hospinvest büszkén vállalja, hogy belföldön és külföldön képes vonzó állás- és karrierlehetőséget kínálni az egészségügyben dolgozók számára - áll a Hospinvert Zrt. elnökének csütörtökön kiadott közleményében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.