• Kitartanak az egri éhségsztrájkoló orvosok

    Szerző:
    WEBBeteg

    Továbbra is fenntartják hétfő reggel megkezdett éhségsztrájkjukat az egri kórházvédők. A Markhot Ferenc Megyei Kórház 3 orvosa és egy nővére éhezik reggeltől. Így szeretnének tiltakozni az ellen, hogy a kórház működtetését átvegye a Hospinvest Zrt.

    - Először mi kórházvédők szerettünk volna példát mutatni kollégáinknak a tiltakozás eme formájával - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Pócs Alfréd, a kórházvédő bizottság tagja, az egyik éhségsztrájkoló.

    Hirdetések

    - A sztrájkot mindaddig fenntartjuk, amíg csak bírjuk. A munkaidőn túl is koplalunk. Azt tervezzük, hogy a Dobó téren felállítunk majd egy sátrat, ahol összegyűlünk a műszak után. Amennyiben valamelyikünk nem bírja tovább, más átveszi a helyét- mondta.

    A kórházvédő bizottság más tagjai is jelezték, hogyha kell, beállnak ők is az éhségsztrájkolók sorába. Emellett gondolkodnak még ülő- és mozaiksztrájkon. Ezekről azonban még most folynak az egyeztetések - tette hozzá.

      Előzmények, kapcsolódó cikkek

   • Lemondott a barcikai kórházról a Hospinvest
   • Eddig 732-en írták alá a munkaszerződést
   • A HospInvest biztos a dolgában
   • A koplalást munkabeszüntetéssel is kiegészítik, de azt mondják: ebből a betegek semmit nem érzékelnek majd, mert a sztrájkolók munkáját átveszik a kollégáik. Az éhségsztrájk kezdetével egy időben a bizottság tagjai az éhségsztrájk körülményeiről egyeztettek a kórház vezetőivel. A kórházvédők szerint eredménytelenül.

    A Markhot Ferenc Kórház dolgozóinak egy része azt követeli, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel a HospInvest Zrt.-vel kötött vagyonkezelési szerződést.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Felszámolják a Hospinvestet - mi lesz az egri kórházzal?

    A kórházakat működtető Hospinvest közgyűlése pénteken arról döntött, hogy lemondanak a csődvédelemről és elindítják a cég ellen a felszámolási eljárást - mondta a Független Hírügynökségnek Kollányi Gábor, a Hospinvest elnöke.

    Szigorítanák a kórház-üzemeltetés magánosítását

    A HospInvest esete miatt szigorúbban szabályozná az Egészségügyi Minisztérium a fekvőbeteg-ellátó intézmények magánosítását - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

    Hospinvest - késik a bér

    Késik a bérek kifizetése az egri kórházban az eredetileg esedékes 5-ei időponthoz képest - értesült helyi dolgozóktól az MTI.

    A Debreceni Egyetem és Eger a Hospinvest helyett?

    A hevesi megyegyűlés tárgyalásokat kezdett a Debreceni Egyetemmel és az egri önkormányzattal az egri kórház jövőbeni közös működtetéséről - tájékoztatta szerdán az MTI-t a megyei közgyűlés elnöke.

    Haladék a Hospinvestnek

    Május közepéig, illetve július végéig adott haladékot a Hospinvest Zrt.-nek a Heves megyei közgyűlés, hogy "szüntesse meg a szerződésszegést", a vállalt garanciák nem teljesítése esetén szerződésbontásra kerülhet sor.

    Lesz fizetés a HospInvest kórházakban

    Megkapta az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól a HospInvest szerdán azt az előleget, amelyet a kórházaiban dolgozók bérének kifizetésére igényelt - írja a Magyar Hírlap és a Népszabadság.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.