Újra indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

Az év praxisa a Kárpát-medencében
megjelent:

Nyolcadik alkalommal indult újra december 20-án Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

A kiíró célja most is ugyanaz, mint az előző években: helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét.

Az elmúlt években, hét esztendő alatt, több mint 1400 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük száznegyvenen kapták meg „Az év praxisa a Kárpát-medencében” kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériuma épületében.

A szervezők várják az ajánlásokat

A szervezők idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és a háziorvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretnék irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét. A páciensek mellett egyének, de kollektívák - kórházak, kórházi osztályok, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, civil szervezetek, szakmai érdekképviseletek - ajánlásait is várják.

A hetedik alkalommal kiírt pályázatot Dr. Ávéd János hazai és Dr. Kovács Rozália határon túli háziorvos nyerte meg Mindszentről, illetve Madéfalváról, Erdélyből. Összesen 90 000 szavazat érkezett a TOP 20-ra, a portált 375 300 érdeklődő olvasta, látogatta meg! A voksok Magyarországról, Erdélyből, Ukrajnából, Szlovákiából, de Norvégiából, Hollandiából, Írországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Franciaországból, Svédországból is érkeztek.

A szavazáshoz legnagyobb forgalmat generáló portálok: a , a pályázat Facebook-oldala (facebook.com/azevpraxisa), a Webbeteg, a Minap.hu, a Felvidék.ma, a Csiki Hírlap, a Székely Kalendárium, az Udvarhelyi Híradó, az Erdélyi Napló, a Vásárhelyi Hírlap, a Krónika, a Gyergyói Hírlap, a Székelyhon.ro, valamint a Kárpáti Igaz szó, és a Kárpátalja.ma hírportálok.

Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról
Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza? Az orvos-beteg kapcsolatról

A pályázatokat elbíráló zsűri tagjai

A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke: Dr. Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, társelnöke Dr. Szentes Tamás Országos Tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár.

További tagok:

  • Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános,
  • Béres Klára a Béres Gyógyszergyár kommunikációs igazgatója, a Béres Alapítvány elnöke,
  • Tóth Róbert az Egis kereskedelmi igazgatója,
  • Dr. Horváth Ildikó,
  • Dr. Farsang Csaba,
  • Dr. Kásler Miklós és Dr. Rurik Imre professzorok,
  • valamint Debreceni Mihály az MTVA felelős szerkesztője
  • és Sztankó Péter a Webbeteg ügyvezető igazgatója.

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.