• Interneten is lehet regisztrálni a Prosztata Napi szűrővizsgálatokra

    Szerző:
    WEBBeteg

    Csütörtöktől a www.prosztatanap.hu internetes oldalon vagy a 40-900-300-as, helyi tarifával hívható telefonszámon lehet regisztrálni a másfél héttel későbbi "Prosztata Nap 2008" rendezvényeken szervezett szűrővizsgálatokra.

    Budapesten a Városligetben megtartandó eseményen a szűrésen kívül számos előadás, tanácsadás is lesz nemcsak a prosztatarákról, hanem a magyar férfiakat sok esetben sújtó potenciazavarokról és azok lehetséges kezeléséről.

    A szeptember 13-i rendezvényeket szervező Magyar Urológusok Társasága azért is fejlesztette ki az internetes oldalt, hogy a szűrésekre jelentkező férfiaknak ne kelljen sorban állniuk, valamint így információt is egyszerűbben kaphatnak.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az urológusok főként a 40-50 év feletti férfiak figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy évente vegyenek részt urológiai szűrővizsgálaton, mert prosztata betegségeikre, illetve merevedési zavaraikra sokfajta hatékony gyógymód és megoldás létezik. Fölösleges tehát megvárni az esetleges súlyosabb testi szövődményeket és a nyomukban járó lelki sérüléseket.

    Másfél hét múlva szombaton a Városligetben a Prosztata Nap-on a prrosztata szűrésen kívül a résztvevők megmérettethetik vérnyomásukat és vércukorszintjüket, ezen kívül felvilágosító előadásokat hallgathatnak, lesz kiállítás, és sportversenyek a Sanofi Mozgásparkaban.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Szűréssel az egészségért

    Szerencsére egyre többen ismerik fel a szűrővizsgálatok fontosságát. A betegségmegelőzésben ez lenne az egyik legfontosabb elem, hiszen számos betegség csak akkor ad tünetet, ha már nagy a baj.

    Mekkora esélye van, hogy 5 éven belül meghal? - Becslés vérteszttel

    Jelenleg több száz olyan konkrét betegség létezik, amelynek a diagnosztikai kritériumaihoz, azaz, hogy fennáll-e a betegség vagy sem, elegendő egy egyszerű vérvizsgálat. A vérben előforduló különböző eltérések lehetnek kórjelzőek, előszűrésnek tehát kiváló a vérvétel, nem helyettesítik azonban a pontos diagnosztikát.

    Menedzserszűrés - Amit a vizsgálatokról tudni kell

    A menedzserszűrés kifejezetten a menedzserek esetleges betegségeinek, egészségügyi problémáinak kiszűrését célozza meg. Az átfogó vizsgálatok kiterjednek valamennyi fontos szerv, az anyagcsere-folyamatok és a keringési rendszer állapotának és működésének felmérésére.

    A sport is segít a fiatalság megőrzésében

    Csonka Pici rendszeresen jár kardioedzésre, számára a fittség az egészség része. Ezenkívül évente minden egészségügyi ellenőrzést elvégeztet. A megelőzésben hisz, de mivel a színész híres a betegségfóbiájáról, ha valamilyen tünetet észlel, rögtön orvoshoz fordul.

    A prosztata problémái - Gyakoribb, mint gondolná

    50 felett minden 2. férfi ismeri a prosztatamegnagyobbodás tüneteit, 80 felett pedig ez az arány már 80 százalék. Éppen ezért fontos, hogy egy férfiember se vegye félvállról a tüneteket, ugyanis idejében történő szűréssel a folyamat jól kontrollálható, az esetleges rosszindulatú elváltozás idejében felismerhető és sikeresen kezelhető.

    Mit tegyünk mellünk egészségéért?

    Természetesen minden nő hallott már arról, hogy rendszeresen el kell járni szűrővizsgálatra, ám ezen kívül még van pár dolog, amivel segíthetünk megőrizni melleink egészségét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.