• Magára hagyták a beteget

    Szerző:
    WEBBeteg

    Órákon át ült a tűző napon egy magatehetetlen férfi, miután a betegszállítók kitették háza udvarára - állítja az azóta elhunyt rákbeteg férfi felesége. A nyáron történt esetről nyilatkozott a battonyai asszony.

    Az asszony be akarta kísérni férjét a kórházba. Mivel a betegszállítóba nem fért be, busszal indult Orosházára. A vizsgálat azonban olyan gyorsan megtörtént, hogy mire a kórházba ért, addigra hazavitték a férjét.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Mivel nem volt otthon senki, a betegszállítók leültették a férfit a ház udvarára. Az asszony elmondása szerint 31 fok volt. A magatehetetlen férfi végül lecsúszott a székről, úgy próbált meg az árnyékba csúszni.

    A betegszállító cég ügyvezetője szerint ők nem hibáztak. A férfi maga kérte, hogy hagyják az udvaron. Mivel beszámítható volt, gyámság alatt nem állt, így eleget tettek kérésének. Arról nem ők tehetnek, hogy a férfi felesége csak három óra múlva érkezett haza.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

    Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!

    Borderline személyiségzavar - Elképzelhető a gyámság alá helyezés?

    A borderline személyiségzavar mentesíthet valakit a felelősség alól? Előfordulhat, hogy gyámság alá helyezik? Lehetőség van az internetes kezelésre is? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    A térítési díjakról

    Ma Magyarországon, aki betöltötte a 18. életévét és egészségügyi állapota sürgősségi beavatkozást nem igényel, bármilyen egészségügyi ellátást csak és kizárólag részleges vagy teljes térítési díj ellenében.

    Betegszállítás: lassú és hiányzik az empátia

    Átlagosan három órát kell várniuk a betegeknek a kórházakban a betegszállítóra, ráadásul sokszor az empátia hiánya is panaszként merül fel - ez derül ki az Egészségbiztosítási Felügyeletnek megküldött adatokból és bejelentésekből.

    Oldja fel a feszültségeket a kormány!

    Az MDF szerint halaszthatatlan feladat az eltörtölt egészségügyi díjak pótlása, a betegszállításban kialakult feszültségek orvoslása és a Regionális Egészségügyi Tanácsok munkájának gyorsítása.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.