• Kórházi centenáriumra új rendelőintézet

    Szerző:
    WEBBeteg

    Új rendelőintézet épül Pásztón - írja a Nógrád Megyei Hírlap. Tavaly még az is felmerült, hogy bezárják a pásztói kórházat, hiszen az egészségügyi átalakítás során 125 aktív ágyából 105-öt elvesztített az intézmény.

    A város önkormányzata azonban most 770 millió forintot nyert az aktív kórházi ellátás színvonalának növelésére. Ebből a pénzből 1200 négyzetméter alapterületű új rendelőintézetet építenek, így a városközpontba kerül mind a 34 szakrendelés, amely jelenleg Pásztón több épületben működik.

    Hirdetések

    Az önkormányzat további 20 millió forintból buszt is vásárol, amivel a betegeket a környező településekről a szakrendelésekre szállítják. Boczek Tibor kórházigazgató elmondta: az új rendelőintézetben korszerű beteghívó rendszert és energiatakarékos fűtést építenek ki, és több nagyértékű diagnosztikai berendezést is lecserélnek.

    A szakrendelő átadása 2009. végére várható, amikor a pásztói kórház alapításának századik évfordulóját ünneplik.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Öt és fél perc jut egy betegre a háziorvosnál

    A KSH adatai alapján tizenöt év alatt már több mint 300-zal csökkent a szakmában dolgozók száma. Egyre több beteget kell ellátniuk a háziorvosoknak, ami azt eredményezi, hogy a rendelőkben hosszabbak a sorok, megnő a várakozási idő, miközben átlagosan alig néhány perc alatt kell kezelni a pácienseket – tudta meg a Magyar Nemzet.

    A bárányhimlő megelőzése - Az oltási program hatásosnak bizonyul

    Az önkormányzati finanszírozású oltási programok nyomán az érintett városokban drasztikus visszaesés várható a fertőzöttek számában.

    Átlagosan 40 napig vár vizsgálatra egy szívbeteg - Mire számíthatunk a szakrendeléseken?

    Az elmúlt időszakban többször is téma volt a betegek szakrendelői ellátásra való várakozási ideje, és egymástól eltérő információk hangzottak el a közéleti diskurzusban.

    Rekordokat dönt idén a bárányhimlő

    Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb adatai alapján október közepéig mintegy 34,5 ezer bárányhimlő-fertőzést regisztráltak Magyarországon, ami 35 százalékkal magasabb, mint 2014 hasonló időszakában.

    Mérföldkőhöz érkezett a pécsi 400 ágyas klinika felújítása

    Ünnepélyesen is átadták a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ 400 ágyas klinikai tömbjének „A” és „C” szárnyát, valamint a Sürgősségi Betegellátó Osztályt.

    Újabb házi segélyhívókat szereltek fel Kaposváron

    Újabb segélyhívó készüléket szereltek fel egyedül élő, 65 év feletti kaposváriak lakásába, így már 120 házi segélyhívó működik Kaposváron - közölte a városháza kedden az MTI-vel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    A hiperhidrózis egy kellemetlen egészségügyi probléma, amire van hatékony orvosi megoldás.
    Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások