• Lezárult a nővérszálló épületének energetikai korszerűsítése

    Szerző:
    WEBBeteg

    A kórház eltökélt szándéka, hogy az épület energiafelhasználását és ezáltal az épület működéséhez nélkülözhetetlen kiadásokat csökkentse. A projekt forrását a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. Összesen 118,92 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítették a terveket. A fejlesztések nagymértékben hozzájárulnak a környezeti terhelés csökkentéséhez.

    A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházhoz tartozó Nővérszálló épülete,- ahol az energetikai fejlesztés megvalósult-, Debrecenben a Bartók Béla út 2-26.szám alatt található. A Kórház eltökélt szándéka, hogy az épület energiafelhasználását és ezáltal a kiadásokat csökkentse. Az energiacsökkentés lehetőségeit figyelembe véve terveztük az energiahatékonyság fokozását.

    Hirdetések

    Az elvégzett átalakítások az épületen a külső hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, a lapostető szigetelése, a pincefödém szigetelése és egy 25 kWp rendszerméretű napelemes rendszer telepítése. Az energetikai korszerűsítés négyzetméter adatai a következőek:

    • Homlokzati hőszigetelés 1248 m2,
    • Pincefödém szigetelés 394 m2,
    • Nyílászárók cseréje 3 féle, összesen 3 db kültéri ajtó elhelyezése, 3 féle, összesen 45 db ablak elhelyezése 42 db üvegfal ajtóval, bukó-nyíló ablakkal,
    • Lapostető szigetelés 524 m2,
    • Napelemes rendszer 100 db 250Wp teljesítményű polikristályos napelem megfelelő inverterrel.

    Projekt azonosító:

    KEHOP-5.2.10-16-2016-00050

    A projekt címe:

    Nővérszálló épületének energetikai korszerűsítése

    Projekt időtartama:

    2017.02.01. – 2017.11.30.

    Az elnyert támogatás összege:

    118 920 480 Ft

    Támogatási intenzitás:

    100%

    Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet
    KEHOP-5.2.10-16-2016-00050

    Debrecen, 2017.10.30.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

    A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

    Robotok a sebészetben, bionyomtatás, NETpatika

    Milyen mértékben veszik át a feladatainkat a robotok? Mire lesz képes a 3D? Ki kell-e mozdulnunk, ha tablettákra lesz szükségünk? A következő 50 évben várható fejlődésekről, lehetőségekről tartott jövőkonferenciát a Pécsi Tudományegyetem.

    Érzékszervi hibás palackozott üdítőitalt kellett kivonni a forgalomból

    Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél - a vásárlói jelzések szerint - vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették.

    Dr. Kovács Ilona: A véletlennek köszönhetem, hogy patológus szakorvos lettem

    25 éve dolgozik a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben dr. Kovács Ilona patológus, citopatológus szakorvos, a Patológiai Osztály vezetője, a Magyar Patológusok Társasága Citodiagnosztikai szekciójának elnöke. Az osztályvezetői feladatok mellett részt vesz a napi diagnosztikában, valamint oktat szakorvosjelölteket, főiskolás hallgatókat.

    Befejeződött a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Egészségügyi eszközök energia-megtakarítási programja

    A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, 923.235.645,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 Program, Egészségügyi eszközök energia-megtakarítási programja című, KEOP-5.6.0/E/15 jelű pályázati kiírásán. Az elnyert támogatásból a Kenézy Kórház jelentős eszközfejlesztést tudott végrehajtani.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.