• Több pénzért lobbiznak a patikusok

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az államtól várnak segítséget a patikusok anyagi gondjaik orvoslásához. A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke szerint a kormány tavaly hárommilliárd forintot ígért az úgynevezett generikus programot segítő patikák veszteségeinek pótlására, de kiderült, hogy nincs olyan jogcím, amelynek alapján ki lehetne fizetni nekik ezt az összeget.

    Szó volt arról is, hogy az egészségbiztosító megtéríti a betegek tb-jogviszonyának ellenőrzését a patikáknak is úgy, mint háziorvosoknak, de erre sem találtak jogcímet - mondta a Népszavának Horváth Tamás. A Pénzügyminisztérium és a Magyar Gyógyszerész Kamara képviselői csütörtökön tárgyaltak volna, de elmaradt a találkozó. Az egyeztetést a közeljövőben pótolják, de már az Egészségügyi Minisztérium bevonásával - olvasható a lapban.

    (FH)

    Hirdetések
    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Hazánkban az átlagosnál jelentősebb a lombikbébiprogram állami támogatása

    Magyarországon öt beavatkozást támogat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a lombikbébiprogramban, ez világviszonylatban jelentősnek számít, mivel a legtöbb országban csak 3-4 kezelést finanszíroz az állam - mondta a Semmelweis Egyetem osztályvezető főorvosa az M1 aktuális csatornán.

    Ezekre a változásokra számítson, ha orvoshoz megy 2013-ban

    A biztosított köteles fizetni, ha olyan ellátást vesz igénybe, amelyre nem jogosult; a patikus egy évre visszamenőleg lekérheti, hogy milyen gyógyszereket szedtünk; a TAJ-kártyánkat pedig ezentúl szigorúbban ellenőrzik – a többi közt ezekre a változásokra számíthatunk, ha az újévben egészségügyi ellátásra szorulunk

    Vádemelés: fiktív vények speciális kötszerekre

    Tizennyolc orvos, több asszisztens és patikus ellen javasol vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda.

    Patikusok értékesítették a hamisítványokat

    Összesen 15 patikust gyanúsítanak hamis potencianövelő szerek értékesítésével a dél-koreai hatóságok. Szakértők szerint a probléma forrása, hogy az országban rendkívül enyhe a szankció a gyógyszerhamisítókkal szemben.

    Mégsem jönnek a gyógyszerautomaták?

    A gyógyszerautomaták üzemeltetését lehetővé tevő rendelet megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól (Ab) a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK). A testület szerint a készülékek nem felelnek meg a gyógyszerforgalmazás szabályainak.

    Nem ajánlják az olcsóbb szereket

    Minden negyedik beteg gyógyszer nélkül marad itthon a patikákban, a legnehezebben ráadásul azokhoz az olcsó generikus szerekhez tudnak hozzájutni, amelyek a leggyakoribb terápiákhoz kapcsolódnak - ez derült ki a Spatium Consulting legfrissebb kutatásából.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.