• 2018-ban is lesz lombikprogram Debrecenben

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Kaáli Intézet szerződésének lejárta után is lesz lombikprogram Debrecenben. A meddő párokat ugyanott, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában látják el.

    A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának területén a lombikbébi kezelések (in vitro fertilizáció) 2003 óta kiszervezett formában történnek. A tevékenységet szerződés szerint 2017. december 31-ig a Kaáli Intézet végzi. A Kaáli Intézet szerződésének lejártával 2018. január 1-től a meddőségi problémák elleni küzdelem egységességét megvalósítva a Klinikai Központ látja el a regionális tevékenységet.

    Hirdetések

    Teljes mértékben finanszírozott marad az első 5 kezelés

    A gyermekre vágyó érintett párok az elmúlt 15 évben is a Klinikai Központ finanszírozási szerződése révén és betegútjain, a Klinikai Központ infrastruktúráját használva kapták meg a megfelelő ellátást a külső, privát szolgáltatótól. Az érintettek az ellátáshoz 2018. január 1. után is az állam által biztosított feltételekkel juthatnak majd hozzá, így az egészségbiztosítással (TAJ kártya) rendelkezők számára ugyanúgy teljes mértékben finanszírozott marad az első öt lombikbébi kezelés.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Fontos megjegyezni: a szerződés lejártát követően a lombikprogramban résztvevőket ellátó orvosok köre reményeink szerint változatlan marad, mivel a debreceni Kaáli Intézet valamennyi jelenlegi munkatársa a Klinikai Központ állományába kerülhet, így a korábban kialakult bizalmi kapcsolatok megszakítása nélkül folytatódhatnak a kezelések.

    A Debreceni Egyetem a betegellátás valamennyi területén a legmagasabb színvonalú szolgáltatást valósítja meg, így a magasan képzett szakemberek közreműködésével, valamint a rendelkezésre álló megfelelő infrastrukturális háttérrel ezt a kiemelt jelentőségű orvosi tevékenységet felkészülten tudja ellátni 2018. januárjától. A meddő párok továbbra is helyben juthatnak ellátáshoz, a programban való részvételüket a Debreceni Egyetem klinikai háttere biztosítja.

    (Debreceni Egyetem)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Milliárdos beruházással korszerűsítik a lombikprogramot Debrecenben

    A klinikai központ szerdán vette vissza a 2003-ban a Kaáli Intézetnek átadott meddőségi kezeléseket.

    Hogyan változott az IVF eredményessége?

    A meddőség problémája manapság egyre több pár életében központi szerepet játszik. A mesterséges megtermékenyítés (IVF) szerencsére ma már hazánkban is elérhető kezelés, és az egészségügy ezen területén zajló folyamatos kutatások, innovációk a meddő párok számára egyre több bizakodásra adnak okot.

    Lombikprogram: új eljárás hozhat több sikert

    Meddőséggel küszködő párok ezreinek életét teheti könnyebbé az egyik magyar startup cég által kifejlesztett teszt, amelynek segítségével jelentősen növekedhet a megtermékenyülés valószínűsége – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

    Lombikbébi program - Hogyan zajlik?

    Magyarországon mintegy 150 ezer párt érint a meddőség problémája, amelynek hátterében általában nem egy ok áll. Az esetek körülbelül 40 százalékában a nő, 40 százalékában a férfi, és 20 százalékában pedig mindkét fél problémája felelőssé tehető a fogantatási nehézségek kialakulásáért.

    Hiánypótló nőgyógyászati kezelés Debrecenben

    Magyarországon még hiányterületnek számító nőgyógyászati urológiai szakrendelés nyílt a Debreceni Egyetem (DE) szülészeti és nőgyógyászati klinikáján: az uroginekológiai szakrendelésen beutaló nélkül fogadják a betegeket - közölte az egyetemi sajtóiroda az MTI-vel.

    Nőtt a csecsemőknél a járványos hörgőgyulladásos esetek száma

    Jelentősen nőtt idén a csecsemőknél a járványos hörgőgyulladásos esetek száma, sok kisgyermeket Debrecenben ápolnak - tudta meg az MTI a Debreceni Egyetem (DE) gyermekklinikájának igazgatójától.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.