• Mentésirányítás: Gyurcsányt hibáztatja a Fidesz

    Szerző:
    WEBBeteg

    Horváth Zsolt, a Fidesz parlamenti képviselője szerint előbb gondoskodni kellett volna a mentésirányítási rendszer korszerűsítéséről, és csak azután lett volna szabad hozzákezdeni az átszervezéshez.

    Az Egészségügyi Bizottság fideszes tagja szerint a teljes technikai háttér beszerzése csupán néhány milliárd forintba kerül, ehhez azonban kormányzati döntés kell, ami viszont várat magára. Ezért jutott a mentőszolgálat nehéz helyzetbe, amiért Gyurcsány Ferenc tehető felelőssé - mondta Horváth Zsolt.

    Hirdetések

    Nem megfelelő módon hajtották végre a mentésirányítás átszervezését - jelentette be a Fidesz szakpolitikusa a vasárnapi sajtótájékoztatóján, melyet az Országos Mentőszolgálat székháza előtt tartott. Július elsején több vidéki irányító központot is bezártak, ami szakmailag akár még helyes is lett volna, ha azt számos intézkedés előzi meg - mondta Horváth Zsolt.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Olyan technikai eszközöket kellett volna beszerezni, melyekkel egyrészt jól szervezhető a mentésirányítás, vagyis a hívások oda futnak be, ahonnan a legkönnyebben elérhető a riasztás helyszíne. Másrészt ez a rendszer segítene abban, hogy az állomások pontosan beazonosítsák a mentőkocsik helyzetét, a mentőknek pedig a legrövidebb útvonal kiválasztásában nyújt útmutatást.

    Horváth Zsolt arra szólította fel a kormányzatot, hogy amíg ezt a rendszert nem szerzi be, és azokat nem szerelteti be a járművekbe, sürgősen függessze fel a mentésirányítási központok bezárását.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Elsősegély alkoholmérgezés esetén

    Alkoholmérgezésről akkor beszélhetünk, ha a véralkoholszint eléri a 2,5-4 ezreléket, ami körülbelül 100 g alkohol fogyasztása után következik be.

    Stroke gyanúja esetén azonnal a mentőket kell hívni

    Stroke, szélütés gyanúja esetén azonnal a mentőket kell hívni, mert minden elvesztegetett percben idegsejtek milliói pusztulnak el - jelentette ki Vécsei László akadémikus kedden Szegeden, a Stroke-megelőzés éve 2016-2020 kampány keretében tartott sajtótájékoztatón.

    Sokkal kevesebben halnak meg infarktusban, de lehet még javítani az arányokon

    Drámaian csökkent az elmúlt egy évtizedben a szívinfarktus okozta halálesetek száma, de javítható még a mutató - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna műsorában Becker Dávid, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese.

    Vészhelyzet - Általános tennivalók

    Sosem tudhatjuk, hogy mikor kerülünk olyan helyzetbe, ahol a mentők kiérkezéséig nekünk magunknak kell helytállnunk. A higgadt cselekvés életet menthet vagy megelőzheti a súlyosabb károsodásokat.

    Húsvét - A kórházak és a mentők folyamatosan működnek

    A betegellátás a húsvéti időszakban is folyamatos lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt.

    Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

    Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.