• Gyógynövénynapok Bükkszentkereszten

    Szerző:
    WEBBeteg

    Gyógyteát szolgálnak fel hétvégén a szeszes- és üdítőitalok mellé a bükkszentkereszti kocsmákban, éttermekben. Hétfőig a Gyógynövény Fesztivál alatt ingyen, utána már csak pénzért vásárolhatják meg a különféle gyógynövényekből készült italokat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

    Bükkszentkereszten, a II. Országos Gyógynövénynapokon augusztus 9-10-én az érdeklődők idegenvezetéssel tehetnek sétát a kertben, ahol 60 féle gyógynövényt ismerhetnek meg. Szombaton orvosok, természetgyógyászok és kineziológusok előadásokat tartanak és személyre szabott tanácsokat adnak arról, hogyan lehet gyógynövények segítségével megelőzni és kezelni különböző betegségeket, például magas vérnyomást, szív-és érrendszeri problémákat és a cukorbetegséget. Mindemellett a szakemberek vasárnap ingyenes, számítógépes állapotfelmérést is tartanak.

    Hirdetések

    A gyógyfű kampánnyal az egészség megóvására szeretné felhívni a figyelmet a település - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Halász Rezső, Bükkszentkereszt polgármestere. - Éppen ezért gyógynövényekkel fűszerezett ételeket is készítenek péntektől több helyi étteremben.

    Az étlapról többi közt külön menüt választhatnak a magas vérnyomásban, a cukor vagy epebetegségben szenvedők. A polgármester egyébként igyekszik rávenni a vendéglátósokat, hogy egész évben szerepeltessenek ilyen speciális menüket étlapjaikon.

    Magyarország gyógynövény nagyhatalom lehetne ismét

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

     

    Magyarországon 350 féle gyógynövény van. Ezek folyamatos "használatával" megelőzhető sokféle betegség. Hazánk évente 50 ezer tonna gyógynövényt exportál külföldre. Mivel kedvező a földrajzi fekvése a Kárpát-medencében, a napsütéses órák száma jóval magasabb a környező országokénál.

    A globális felmelegedés és a környezetszennyezés sem érte még el a termőterületeket, így a talaj és a levegő is megfelelő. A szakemberek szerint a veszély fennáll, de a helyzet egyáltalán nem kritikus.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága!

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

    A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

    Robotok a sebészetben, bionyomtatás, NETpatika

    Milyen mértékben veszik át a feladatainkat a robotok? Mire lesz képes a 3D? Ki kell-e mozdulnunk, ha tablettákra lesz szükségünk? A következő 50 évben várható fejlődésekről, lehetőségekről tartott jövőkonferenciát a Pécsi Tudományegyetem.

    Érzékszervi hibás palackozott üdítőitalt kellett kivonni a forgalomból

    Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél - a vásárlói jelzések szerint - vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették.

    Tbc-t mutattak ki egy pécsi egyetemistánál

    Fertőző tüdőtuberkulózist mutattak ki Pécsett egy egyetemi hallgatónál, akit a pozitív vizsgálati eredményt követően azonnal elkülönítettek, és megkezdték gyógyítását.

    Gyógyfüvekkel az igazi férfiasságért!

    Azt már tudjuk, hogy a sokféle gyógynövény sokféle bajra lehet orvosság, de vajon a férfiasság terén is támogató lehet mondjuk egy saláta? A gyógynövények segítő hatásáról érdemes tájékozódni, és becsempészni a mindennapjainkba. Így nemcsak egészségesebbek leszünk, de a gyógyszerek káros mellékhatásait is elkerülhetjük.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.