• Van még hely bőven a magánegészségügyi piacon

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az állami egészségügyi rendszer hibáit kihasználva és a piaci igényekhez alkalmazkodva egyre több a magánegészségügyi beruházás Budapesten: a Róbert Kórház kibővítése és a Duna Medical Center még folyamatban lévő terjeszkedése mellett a Swiss Medical Kft. is új egészségügyi központot avatott nemrégiben.

    A magyar tulajdonban lévő magánegészségügyi vállalkozás 440 millió forintos beruházással új járóbeteg-ellátó centrumot nyitott. Az új ellátóközpont saját tőkéből és bankhitelből valósult meg.

    Hirdetések

    Kirschner András, a Swiss Medical alapító orvosa és ügyvezető igazgatója szerint a 200 milliárdosra becsült hazai magánegészégügyi piacon még bőven van hely. Az állami egészségügyi rendszer jól ismert problémái miatt egyre többen veszik igénybe a magánegészségügyi szolgáltatásokat, körülbelül 150-160 ezren rendszeresen, 300-400 ezren pedig alkalomszerűen.

    A Swiss Medical piacvezetőnek számít a foglalkozás-egészségügy területén, országosan 138 helyszínen több mint 100 ezer céges ügyfelet látnak el, emellett hatezer beteg családorvosi alapellátását, illetve hatezer magánbeteg szakellátását végzik.

    Plusz szolgáltatás, hogy a magánszemélyek ügyfélkártya megvásárlásával vehetik igénybe - a nap 24 órájában, akár hétvégén is - a telefonos gyermek és felnőtt szakorvosi ügyeletet. Tanácsot kérhetnek az ügyeletes orvostól, indokolt esetben az ügyeletes felnőtt- vagy gyermekorvos az otthonában vizsgálja meg a pácienst.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Jövőre nyitja meg kapuit az ultramodern magánkórház

    A Duna Medical Center kórházának építése tavaly megkezdődött, az épület várhatóan 2017-ben kerül átadásra. A Duna Medical Center tájékoztatója szerint az épülő kórháza lesz az első olyan magyarországi magánegészségügyi intézmény, amely programozott műtéti beavatkozásokat és kezeléseket biztosít majd szinte valamennyi orvosi szakterületen. Az új kórházban ultramodern felszereléssel segítik majd a betegek gyógyulását és az orvosok munkáját. A Duna Medical Center kórháza magán finanszírozású, illetve magán-egészségügyi biztosítással rendelkező betegeket fogad majd.

    A már üzemelő Szakrendelő és Sebészeti Központ mellett működő kórházban a következő egységek támogatják majd a kórházi szolgáltatásokat:

    • 9 műtő
    • 150 betegágy
    • felnőtt, és gyermek intenzív osztályok
    • labor, és diagnosztikai részlegek (PET/CT, MRI, CT, endoszkópiás diagnosztika)

    A kórház személyzete több mint 600 fő lesz.

    (Forrás: dunamedicalcenter.org; vg.hu; swissclinic.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Egy védjegy mindenekfelett

    Minősített Magánegészségügyi Szolgáltató elnevezéssel védjegyet alapított a transzparens, jogkövető és etikus magánegészségügyi szolgáltatók számára az iparág érdekvédelmi ernyőszervezete, a PRIMUS Egyesület. A védjegy megszerzéséhez és megtartásához a jelentkezőknek évente egy független szakmai auditorok által elvégzett szigorú tanúsítási folyamaton kell átmenniük.

    Fogorvosnál: Kell beutaló? Mikor térítésmentes?

    A fogászati alapellátás beutaló nélkül, a fogászati szakellátás, így például a szájsebészet vagy a fogászati röntgen beutalóval vehető igénybe. Több esetben is térítésmentesen látják el a betegeket. Ennek ellenére elszomorító tény, hogy átlagosan két tubus fogrémet és két fogkefét használunk el évente.

    Magánellátás egészségpénztárral - Mi várható a jövőben?

    Magyarországon is egyre többen fordulnak ma már a magánrendelőkhöz, magánkórházakhoz. Mire számíthatunk abban az esetben, ha úgy döntenénk, egészségpénztári tagként magánellátásban szeretnénk részt venni, és mire lehet készülni a jövőben?

    Kiszámoltuk: valószínűleg ennyi időt kell majd várólistán eltöltenie a következő 10 évben

    Évente összesen legalább 200 napos előjegyzési idővel kell számolnia egy egészségtudatos felnőtt embernek, ha arra szánja az idejét, hogy szűrővizsgálatokra jelentkezik az állami szakrendeléseken. Nem túlzás, a NEAK adatai alapján átlagosan 10-50 nap szerepel a betegfogadási listákon egy-egy vizsgálat esetében.

    Ezeket az ellátásokat vesszük igénybe a magánorvosnál

    Szakorvosi ellátásokra, diagnosztikai vizsgálatokra, valamint kisebb sebészeti beavatkozásokra fordítjuk a legtöbb összeget a magánszektorban, ahová leginkább a fiatalok és a családosok járnak.

    A szürke százmilliárd árnyalata - A magánegészségügyi szektor kifehérítése

    Csak Budapesten és Pest megyében évi 54 milliárd forintot költ el a lakosság számla nélküli privát egészségügyi szolgáltatásokra, országosan ez az összeg pedig biztosan meghaladja a 100 milliárd forintot - derül ki a PRIMUS Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesülete és a Szinapszis legfrissebb elemzéséből. A PRIMUS szakértői rámutatnak: az adófizetést elkerülő szolgáltatói réteg kifehérítésével nemcsak a központi költségvetés és a legálisan működő vállalkozások járnának jól, de a számlaadással a betegek garanciát kapnak az ellátás minőségére, ami a betegbiztonságot is javítja.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.