• Nekünk drágább a vírusteszt

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az osztrák állami egészségügyi intézmények több mint 20 százalékkal olcsóbban jutnak hozzá vírustesztekhez, mint a magyarok - írja a Magyar Nemzet, az interneten közzétett osztrák közbeszerzési adatok alapján. Míg itthon 672 forintba kerül a teszt darabja, addig Ausztriában 517-be.

    Miskovits Eszter, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) főigazgatója a lapnak ennek kapcsán azt mondta, hogy nem mindig választhatják meg beszállítóikat - például akkor, ha a tesztek gyártója egy beszállítóval köt megállapodást.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Emellett az ár a mennyiségtől is függ - tette hozzá. A lap szerint ennek ellentmond, hogy az adatok alapján a vírustesztekből az osztrákok jóval kevesebbet használnak, mint Magyarország. Elképzelhető ezért, hogy a vírustesztek beszerzésével kapcsolatos közbeszerzési eljárást kifejezetten a mostani beszállítóra, a Diagon Kft-re írták ki.

    Ezt bizonyíthatja, hogy a behozott termékek egyébként egy amerikai cégtől származnak, amelynek Magyarországon is van leányvállalata, de az valamiért nem pályázott.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Nyár végéig több mint ezer véradást szerveznek országszerte

    Augusztus végéig több mint ezer véradást szervez országszerte a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

    Az önkéntes véradók nélkül lehetetlen lenne a biztonságos vérellátás

    A folyamatos és biztonságos vérellátás érdekében országosan naponta 1500-1700 véradásból származó teljes véregység szükséges, az önkéntes véradók nélkül lehetetlen lenne ennek összegyűjtése, az évi több mint négyszázezer, vérkészítményekre szoruló ember gyógyítása és gyógyulása - közölte az egészségügyért felelős államtitkárság.

    Évente akár hússzal több szervátültetés várható a keresztdonációval

    Már nem csak családtagnak vagy szoros érzelmi kapcsolatban álló személynek, például barátnak, társnak, távoli rokonnak adhatunk szervet, a keresztdonációt lehetővé tevő új szabályozás értelmében, ha a felajánlott szerv nem megfelelő a betegnek, úgymond cserélhetnek szervet egy olyan donor-beteg párossal, akinél szintén fennáll ez a probléma.

    Vasútállomásokon lehet vért adni pénteken

    Az ország 14 vasútállomásán lesz véradás pénteken a MÁV, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szervezésében.

    Veterán véradókat tüntettek ki a véradók napján

    Az ország 44 pontján lehetett vért adni szerdán, a véradók napján, amelyen veterán véradókat, véradószervezőket és véradóbarát munkahelyeket tüntettek ki.

    Melyik megye adta tavaly a legtöbb donort? Most kiderül!

    Nőtt tavaly az élő és halott szervdonorok száma Magyarországon, így több szervátültetést végeztek a hat magyarországi transzplantációs központban, ahol összesen négyféle programot működtetnek. A Debreceni Egyetem OEC Idegsebészeti Klinika Intenzív Osztályáról tavaly 22 potenciális donorjelentés történt.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.