• Ötmillió forintra büntetnék a pápai kórházat

    Szerző:
    WEBBeteg

    A rendőrség nem tartja felelősnek, az Egészségbiztosítási Felügyelet viszont hibáztatja a pápai kórházat, mert nem az elvárható gondossággal kezeltek egy daganatos beteget. A 25 éves nőt hazaengedték, miután szövetmintát vettek tőle, de fulladását nem kezelték.

    A 25 éves lányt fulladása miatt vitték kórházba. Kiderült, hogy daganat van a mellüregében. Szövetmintát vettek, amit Pécsre küldtek vizsgálatra, a lányt pedig hazaengedték. A növekvő daganat nyomta a nyelőcsövét, ezért nem kapott levegőt. Az apa hiába kérte, hogy sürgessék meg a szövettani eredményt, mert fullad a lánya.

    A rendőrségi vizsgálat szerint a kórház nem hibázott. Viszont az Egészségbiztosítási Felügyelet szerint a kórház nem megfelelően kezelte azt, hogy a betegnek fulladásos rohamai vannak.

    Hirdetések

    Nem vették fel a beteget, hanem hazaengedték, mert meg akarták várni a szövettani eredményt. Így két hét gyakorlatilag feleslegesen telt el, és mindez közrejátszhatott abban, hogy a beteg meghalt - mondta az RTL Híradónak Holchacker Péter, a felügyelet elnökhelyettese.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A kórház ügyvédje szerint azonban az ügy nem fejeződött be, a kórház felelősségét nem állapították meg. A kártérítés kérdésére csak a bírósági eljárás lezárása után lehet rátérni - mondta Raffai Erzsébet, a pápai Esterházy Kórház jogásza.

    A szülők bíznak a peren kívüli egyezségben, és abban is, hogy az általuk kért kártérítést a kórház megfizeti.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda, Dr. Brúgós László

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Segítünk felismerni a betegségeket - Így végezze az önvizsgálatokat

    Nem lehet elégszer hangsúlyozni a tényt, hogy egy-egy daganatos elváltozás korai észlelése és a korai szakaszban adott orvosi kezelés jelentősen megnöveli a túlélési esélyeket. Ennek tükrében igen fontos, hogy bizonyos önvizsgálatokat havi rendszerességgel mindenki végezzen el. Milyen önvizsgálatok ajánlottak?

    Az idegrendszer befolyásolhatja a daganatos megbetegedések előfordulását

    Ha valaki hosszan stresszben él, annak az idegrendszere, majd az immunrendszere is legyengül. Összefüggést találtak a legyengült idegállapot, a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos betegségek kialakulása között. Fontos tehát, hogy a stressz napi szinten kezelve legyen, mert hosszú távon komoly betegségek kialakulását okozhatja.

    Kevesebbszer alakul ki daganatos betegség az allergiásoknál

    Mivel az allergia tulajdonképpen az immunrendszer túlzott válasza, így azoknál, akik allergiásak, ritkábban alakul ki daganatos betegség, mivel a fokozott immunválasz a degenerált sejtosztódást is megtámadja.

    A mellékhere és herezacskó daganatai

    A férfi nemi szervek bármilyen elváltozásával forduljon orvosához, hiszen ha időben fény derül a betegségre, akkor rendszerint kisebb beavatkozás is elegendő, és így elkerülhetőek a radikális műtéti beavatkozások!

    Hallóideg-daganat a fülzúgás, halláscsökkenés hátterében?

    A hallásért és egyensúlyérzékért felelős agyidegen lassan kifejlődő, jóindulatú tumor az életet nem veszélyezteti, áttétet nem ad, de idejében történő felismerése fontos. Egyoldali hallásromlás, fülzúgás és szédüléses panaszok esetén ezért akusztikus neurinóma irányában is vizsgálódni kell.

    Daganatok, amelyektől jobban tartunk, mint indokolt, és amiktől nem tartunk eléggé

    A rákbetegségektől a legtöbb ember eleve fél. Mi lesz, ha velem történik meg? Vajon ez a tünet is daganatra utal? Egyes daganattípusok azonban a többinél is nagyobb rettegést váltanak ki, holott ha megnézzük, mennyire fenyegetőek vagy milyen gyakoriak, kiderül, hogy azoktól a rosszindulatú betegségektől félnek a legtöbben, amik jóval ritkábban fordulnak elő, mint mások. A WEBBeteg.hu utánajárt a részleteknek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.