Ingyenes szűrővizsgálatokkal tévesztik meg a betegeket

Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika
megjelent:

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika hírnevével visszaélve tévesztettek meg betegeket különféle készülékeket és terápiákat kínáló, a klinika közelében működő vállalkozások.

Egyes vállalkozások, "magánrendelések" közvetlen telefonhívás útján "ingyenes szűrővizsgálatra" hívnak betegeket, majd a "vizsgálat" rossz eredményére hivatkozva valamilyen terméket kínálnak fel megvételre. A telefonhívás és a "vizsgálat" során a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika közelségét felhasználva azt a hamis látszatot keltik, hogy szervezetük a Klinikával valamiféle partnerségben működik.

Sem a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikának, sem a Semmelweis Egyetem más szervezeti egységeinek nincsen semmilyen köze ezekhez a vállalkozásokhoz, sem az általuk ajánlott bármiféle terápiához vagy készülékhez.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika tevékenységét az illetékes szakigazgatási szervek ellenőrzésében, és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozva, társadalombiztosítás keretében végzi kizárólag a Klinika telephelyein, vagyis a Budapest XII. kerület Városmajor utca 68., a Gaál József utca 9-11. és a Határőr út 18. cím alatti épületeikben. Semmilyen üzleti tevékenységük vagy vállalkozásuk nincs, semmilyen terméket nem értékesítenek.

Amennyiben Önök, hozzátartozóik vagy ismerőseik jóhiszeműen, a Klinika méltán elismert hírnevében bízva csalás vagy megtévesztés áldozatai lettek, esetleg bármilyen kár vagy jogtalanság érte Önöket, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika azt kéri, tegyenek feljelentést az illetékes szerveknél, hatóságoknál – ezzel is hozzájárulnak a hasonló sajnálatos események felderítéséhez és megelőzéséhez.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika évente több alkalommal végez ingyenes kardiológiai lakossági szűrővizsgálatokat. Ezek után a [email protected] e-mail címen érdeklődhet, illetve háziorvosi vagy szakorvosi beutaló birtokában ezen az e-mail címen kérhet a Klinika kardiológiai ambulanciájára előjegyzési időpontot is.

(Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika)

Cikkajánló

Szűrővizsgálat
A XXI. században (szemben a XIX. és XX. századdal) már nem a különböző fertőzések jelentik a legnagyobb egészségügyi problémát, hanem az egyre több embert érintő krónikus megbetegedések.
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.