• Panaszkodnak a légimentők

    Szerző:
    WEBBeteg

    Gyalázatos körülményekről írnak a légimentők abban a levelükben, amelyben a csütörtöki balesetben meghalt ápoló kollégájukra emlékeznek. Az egészségügyi miniszter szerint mindegyik bázis rendben van.

    Csöpög a kerozin a tankerré átalakított kisteherautóból, a tankolás 3 perc helyett akár 20 percig is eltarthat. Van, ahol radiátorral melegítik télen a mentőhelikoptert, mert nincs fűtés - ilyen problémákról számolnak be a levélben.

    Hirdetések

    A budaörsi hangárban egyáltalán nincs fűtés. A mentőhelikoptereket egy átalakított IFÁ-ból tankolják, egy litert 5 másodperc alatt - így tízszer annyi ideig tart így a tankolás, mintha helikopter-tankerük lenne.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    "Gyalázatosak a körülményeink, mégis minden reggel kinyílik a hangárajtó. De ha nem nyílt, ha beszakadt a beton, ha befagyott az üveg, ha csöpögött a tankoló kocsiból a keró, akkor is repültünk, mentettünk, mert ez az életünk" - ezt a levelet a csütörtöki helikopterbalesetben elhunyt mentőápoló emlékére írták a légimentősök.

    Magyarországon jelenleg 6 légimentőbázis üzemel, a hetediket, a szentesit a jövőre ígérik. Székely Tamás miniszter még pénteken azt mondta, hogy szerinte minden rendben van a magyar légimentőbázisokon.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    A fogyatékossággal élőket segítő bevásárlókocsikat üzemelt be egy áruházlánc

    Egyedi fejlesztésű bevásárlókocsik beüzemelését jelentette be a fogyatékossággal élők világnapján egy áruházlánc. Az új kocsikkal a Down-kóros, autista, értelmi sérült, vagy mozgáskorlátozott fiatalok és családtagjaik bevásárlását szeretnék megkönnyíteni.

    Ne halogassa az orvoshoz fordulást!

    Az egészségügyet érheti sok kritika, ám ez nem változtat azon: az orvosok csak azokon tudnak segíteni, akik elmennek hozzájuk szűrésekre, illetve egy-egy panaszuk kivizsgáltatásával nem várnak hónapokat, éveket

    Ápolók - Mégis jön a licence-vizsga?

    Székely Tamás megerősítette, továbbra is az az álláspontja, hogy mindenki olyan tevékenységet végezzen, amire a képzettsége van.

    Ápolók és licence-vizsga

    Székely Tamás beszámolt egy licence-vizsgával kapcsolatos jogszabályról is, amellyel jelenleg foglalkozik az Európai Unió: e szerint a szakdolgozók tehetnének egy licence-vizsgát azokra a tevékenységekre, amelyek az orvosi kategóriába tartoznak.

    H1N1 - Székely Tamás beoltatta magát

    A újinfluenzavírus elleni védőoltást az Egészségügyi Minisztérium foglalkozás-egészségügyi orvosa adta be a tárcavezetőnek a minisztériumban, miután Székely Tamás egy budapesti patikában megvásárolta az oltóanyagot.

    Székely: 5,3 millió oltást kell beadni

    A jövő hét végétől vagy az azt követő hét elejétől kezdődhet meg az A/H1N1 vírus elleni védőoltás beadása Magyarországon - jelentette be az egészségügyi miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.