• Lezuhant egy mentőhelikopter Pest megyében

    Szerző:
    WEBBeteg

    Kényszerleszállást próbált végrehajtani és eközben zuhant le egy mentőhelikopter csütörtök kora délután Pest megyében, Kiskunlacháza és Apaj között - tudta meg a Független Hírügynökség.

    A jármű Paksról tartott Budapestre egy égési sérült kisgyerekkel. Információink szerint körülbelül 300 méterről zuhant a földre. A budaörsi mentőbázis mentőhelikopterén öten utaztak: a pilóta, egy ápoló, egy orvos, illetve az égési sérült kisgyerek és édesanyja.

    Hirdetések

    A balesetben az ápoló életét vesztette, a pilóta és a gyermek édesanyja pedig súlyosan megsérült. Az orvosnak komolyabb baja nem esett és a gyermek sem szerzett újabb sérüléseket a zuhanás közben - mondta el a Független Hírügynökségnek Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

    A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a helikopter a zuhanásban rendkívül összetört, de nem gyulladt ki. A helyszínen már dolgozik több mentőkocsi, akik a sérülteket látják el és szállítják a kórházakba.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Teljessé vált a magyar mentőhelikopter-állomány korszerűsítése

    Október 29-től az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mind a hét mentőhelikopter-állomásán olyan gépek szolgálnak, amelyek megfelelnek az európai uniós követelményeknek - mondta a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. ügyvezetője igazgatója hétfőn a Szentesre és Debrecenbe kerülő légi járművek budaörsi ünnepélyes átvétele alkalmából.

    Mentőhelikopterek: késik az életmentő leszállási engedély

    Nem kapnak leszállási engedélyt a kórházi sürgősségi centrumokra a mentőhelikopterek; számos, akut ellátást végző intézmény várja a jogszabályi változások tisztázását - adta hírül kedden a Sonline.hu.

    Hogyan működik a mentőhelikopterben a defibrillátor?

    A hirtelen szívhalál gyakran a szívkamra remegésével, fibrillációjával kezdődik, ezután következik be a szívmegállás. Ezért élet-halál kérdése, hogy a fibrillációt áramütéssel megszüntető műszer, a defibrillátor mentőautóban vagy helikopterben is megbízhatóan működjön.

    Meghalt a mentőhelikopter pilótája

    Vasárnap éjjel meghalt a múlt hét csütörtöki helikopterbaleset pilótája, az OMSZ Légimentő Kht. főpilótája - olvasható a cég honlapján. Hatala János életéért napokig küzdöttek a baleseti intézet orvosai.

    Új gép érkezik, várhatóan még ma

    Várhatóan még pénteken új helikopter érkezik a csütörtökön lezuhant gép helyett - mondta az egészségügyi miniszter a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón. Székely Tamás is megerősítette, hogy vizsgálják még a helikopter feketedobozát, így egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.