Teddy Doktorok Meséi

Pécsi Tudományegyetem
megjelent:

Egyedülálló hazai kezdeményezés keretében orvostanhallgatók készítettek gyermekek számára mesekönyvet, mely a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar gondozásában jelent meg.

meseA Teddy Maci kórház program során orvostanhallgatók ismertetik meg a gyerekekkel játékos környezetben az orvosi vizsgálat menetét, eszközeit, az orvosi környezetet, mely által valós helyzetben kevésbé izgulnak, és csökken az orvosoktól való félelmük, szorongásuk.

Hogyan élik meg a gyerekek a kórházi tartózkodást?

A kórházi tartózkodás minden gyerek számára nehéz – legyen bármilyen korú is. Az otthontól és a barátoktól való távollét, az idegen szituáció, a vizsgálatok, a szokásos napi rutin megváltozása mind-mind frusztrációt okoznak a gyerekeknek. Hogyan élik meg a gyerekek a kórházi tartózkodást?

Ehhez nincs másra szükség, mint a macijukra, vagy bármely más kedvencükre, aminek kitalált betegségét speciálisan képzett macidoktorok és doktor nénik segítségével együtt megvizsgálják és meggyógyítják.

A mesekönyv, amely a „Teddy Doktorok Meséi” címet viseli, a négy magyarországi orvoskar lelkes orvostanhallgatóinak önkéntes szorgalma és fantáziája révén született meg, mely vicces és tanulságos meséken keresztül az óvodás-kisiskolás korosztály egészségnevelését célozza meg. A könyv egy játékos foglalkoztató füzettel is kiegészült, melyet az érdeklődő óvodáknak is eljuttatnak majd, illetve juttattak már el több helyre országszerte.

A „Teddy Doktorokkal” az érdeklődők az óvodákban találkozhatnak, valamint minden évben a Teddy Maci Családi Nap keretében a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar aulájában.

(Pécsi Tudományegyetem)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.