• Pert nyert a mentőszakszervezet

    Szerző:
    WEBBeteg

    Összesen több mint félmilliárd forintot kénytelen kifizetni az Országos Mentőszolgálat hétezer dolgozójának, miután az őket képviselő szakszervezetnek adott igazat a Legfelsőbb Bíróság.

    A per azután indult, hogy az OMSZ 2004-ben jogellenes módon, azonnali hatállyal egyoldalúan felbontotta a közalkalmazottak úgynevezett kollektív szerződés hatályú megállapodásait. Így számos juttatástól estek el a dolgozók, például a hűségjutalomtól, vagy a bankszámla-költségtérítéstől.

    Hirdetések

    Négy év pereskedés után született meg a jogerős ítélet. A reprezentatív szakszervezet elnöke azt mondta, hogy már tárgyalt a mentőszolgálattal, ahol egyelőre nem találják a forrást az ítélet végrehajtásához, de keresik a megoldást.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Akár drónokat is bevetne a mentőszolgálat az utcai rosszullétekhez

    Jelenleg hiányzik a drónok működtetéséhez a szabályozási környezet, a technológia viszont adott.

    Oltalomkápolna Litéren újszülöttek megmentéséért

    Oltalomkápolnát épített újszülöttek megmentéséért a litéri római katolikus egyházközség. A kezdeményezők azt remélik, hogy az oltalomkápolna segítséget nyújt a nehéz helyzetbe jutott anyák számára – mondta el az MTI-nek a projektkoordinátor.

    Májustól a kórházban működik a központi ügyelet Veszprémben

    Május elsejétől a kórházban működik a központi ügyelet Veszprémben, erről hétfőn írt alá megállapodást a város az ügyelet működtetésére kiírt pályázat győztesével.

    1370 embert sikerült újraéleszteni 2012-ben

    Idén összesen 1370 embert élesztettek újra az Országos Mentőszolgálat dolgozói - jelentette be Győrfi Pál szóvivő a mentőszolgálat hagyományos szilveszteri budapesti sajtótájékoztatóján.

    Távirányítással mentettek életet

    Nem lehet rosszabb egy nagymama számára, mint ha a saját unokáját látja fuldokolni.

    Szilveszter: kétszer annyi esetben hívtak mentőt

    Közel kétszer annyi riasztást kaptak a mentők szilveszterkor a szokásoshoz képest Budapesten és a nagyobb városokban. A legtöbb esetben alkoholt fogyasztó fiatalokhoz kellett mentőt hívni, az átlagoshoz képest kevesebb közlekedési- és petárdabaleset történt - közölte az Országos Mentőszolgálat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.