• Szolnoki orvosok mérik fel a székelyföldi Csíkszentimre lakosságának egészségi állapotát

    Szerző:
    WEBBeteg

    Öt szakorvosból és tíz szakápolóból álló szolnoki orvoscsoport méri fel a hét folyamán a székelyföldi Csíkszentimre lakosságának egészségi állapotát - közölte a Székelyhon portál.

    A jelentkező helybélieknek egy általános laboratóriumi vizsgálatot követően megmérik a testsúlyát, a vérnyomását, és az eredmények alapján szakorvoshoz irányítják őket. A helyi napköziotthonban bőrgyógyász, neurológus, gyógytornász és fogorvos fogadja a hozzá irányítottakat. A művelődési házban szív- és érrendszeri, EKG-s kardiológiai vizsgálatokat végeznek, ott fogadja továbbá a fiatalokat a gyermekgyógyász, illetve keddtől a szemészeti rendelés is ott zajlik.

    Hirdetések

    Lőrincz Ambrus kardiológus főorvos és Lehoczky Ildikó főasszisztens a szolnoki szakembercsoport nevében elmondta, hogy elsősorban iránymutatással tudnak segíteni. Köszöntőjük végén átadtak egy vérnyomásmérő- és egy EKG-készüléket a helyi háziorvosnak, de kötszert és fertőtlenítőszereket, a gyermekeknek pedig vitaminokat és müzliszeleteket is hoztak.

    Tar Gyöngyi, a Hargita megyei tisztiorvosi szolgálat vezetője rámutatott: a szűrés akkor kap értelmet, ha van folytatása is, és az észlelt gondokkal az érintettek orvoshoz fordulnak, kezelésen vesznek részt.

    (MTI; Forrás: www.szekelyhon.ro)

    Legutóbb frissült:
    Címkék: Egészségügy,
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

    EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

    Még az orvosok is tanulják az elektronikus receptek felírását, de indul a lakosság részletes tájékoztatása is az e-egészségügyről.

    Országos népegészségügyi program indult

    Az alapellátás, a népegészségügy, a betegbiztonság és környezet-egészségügy átfogó módszertani fejlesztése érdekében indult országos program 11,43 milliárd forintos uniós támogatással.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.