• Rutinműtét után meghalt egy nő Szentesen

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egy nőgyógyászati beavatkozás után három héttel meghalt egy 31 éves fiatalasszony a szentesi kórházban. Az intézményben nyilatkozatstop van, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a haláleset körülményeit.

    A Délmagyarország című napilap pénteki számában írja: a fiatal nőn spontán vetélés után rutin nőgyógyászati beavatkozást végeztek három hete a szentesi kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán. A műtétet végző orvos a beavatkozáskor átlyukasztotta a méhfalat, de ezt akkor nem vette észre.

    Csak két nappal később - amikor az asszony belázasodott - műtötték meg újra, ekkor derült ki, hogy nemcsak a méhfala, hanem a vékonybele is megsérült, melytől súlyos hashártyagyulladás és vérmérgezés lépett fel. A fiatalasszonyon ezután több műtétet végeztek, de a többhetes intenzív kezelés ellenére szerdán meghalt.

    Hirdetések

    Dr. Árbahám László egészségügyi szakjogász szerint a műtéti kockázatba belefér az, hogy az orvosok esetleg különféle sérüléseket okoznak a beavatkozás során a betegnek, de ha ezt nem veszik észre azonnal vagy pár órával a műtét után, akkor egyértelműen megsértik az úgynevezett "elvárható legnagyobb gondosság" alapelvét.

    A szentesi kórház bejelentése alapján a Szentesi Rendőrkapitányság rendkívüli halál miatt közigazgatási eljárásban indította a vizsgálatot, de pénteken délelőttől már büntetőeljárás folyik ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Azért módosult a közigazgatási eljárás büntetőeljárássá, mert csak büntetőeljárásban készülhetnek olyan szakértői vélemények, amelyek teljes körűen adhatnak választ arra a kérdésre, hogy valaki terhel-e büntetőjogi felelősség a fiatal nő halála miatt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tuczakov Szilvána őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

    A foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt 1-5 évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    A hashártyagyulladás (peritonitisz) és tünetei

    A hashártya egy vér- és nyirokerekkel sűrűn átszőtt szövet, mely egyrészt a hasfal belső felületén hoz létre bélést, másrészt a hasüregben elhelyezkedő szerveket is bevonja. A hashártya teljes felszíne mintegy 2 négyzetméter.

    Idejétmúlt önmagában a P skála szerinti eredmény - A méhnyakrák szűrése

    A nők körében rendszeresen végezendő szűrések közül az egyik legfontosabb a méhnyakrák szűrése, ugyanis ha idejében fény derül a legtöbbször még rákmegelőző állapotra, úgy megfelelő kezeléssel a legtöbb esetben teljes gyógyulás vár a betegre. Hogy pontosan mi mindent kell tudni az állapotról, arról dr. Hernádi Balázst, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyászát kérdeztük.

    Gyanús jelek a vastagbél működéséről

    A vastagbélben kialakuló divertikulumok, vagyis kis kitüremkedések a legkülönbözőbb panaszokhoz vezethetnek, és az 50 év feletti lakosság közel felét érintik. Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus a szükséges vizsgálatokról és kezelési lehetőségekről beszélt.

    Menopauza és nőgyógyászati vizsgálat

    Az ötvenedik életév különösen fontos egy nő életében: ekkor valószínűleg már találkozik a klimax tüneteivel. Dr. Demjén László, nőgyógyász, a korszak jelentőségéről és azokról a betegségekről beszélt, amelyeknek ekkortájt megnőhet a kockázata.

    Nem voltam csodagyerek, így lettem orvos

    Ötezer szülést levezető nőgyógyász, zenetudós, vitorlázó, író, novellista. Sokféle titulust aggathatnánk Dr. Szalóczy Péterre, ő mégis inkább unokáira és családjára a legbüszkébb. Egy kalandos élet összegzése - interjú.

    Teljessé vált a magyar mentőhelikopter-állomány korszerűsítése

    Október 29-től az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mind a hét mentőhelikopter-állomásán olyan gépek szolgálnak, amelyek megfelelnek az európai uniós követelményeknek - mondta a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. ügyvezetője igazgatója hétfőn a Szentesre és Debrecenbe kerülő légi járművek budaörsi ünnepélyes átvétele alkalmából.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.