• Hiteles gyógyszertárkereső a gyógyszerügyi hatóság honlapján

    Szerző:
    WEBBeteg

    Könnyen kereshető, felhasználóbarát, hiteles gyógyszertárkeresőt fejlesztett az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), mely február 8-tól érhető el a gyógyszerügyi hatóság honlapján.

    Az engedélyezett gyógyszerforgalmazók valamennyi publikus adatát tartalmazó gyógyszertárkereső adatbázist tett közzé honlapján a gyógyszerügyi hatóság, mely 2016. februárjától érhető el a www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso oldalon.

    Hirdetések

    A fejlesztésnek köszönhetően például a gyógyszertárak és a gyógyszerforgalmazásra jogosult üzletek kereshetők név, típus (közforgalmú, intézeti, internetes, gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazók, stb.), település, és kulcsszó szerint. Az információk köre még bővül, a patikák nyitvatartási idejét folyamatosan rögzítik a tisztigyógyszerészek a rendszerben.

    A könnyen kereshető adatbázis fontos információkat szolgáltat a lakosság számára. Egyszerűen megtudható, hogy a szokásos nyitvatartási időn túl mely gyógyszertárat érik el közelükben: az adott települést és dátumot kiválasztva listázódnak az ügyeletes, készenléti patikák adatai. A találati listákból egy gombnyomással táblázat is készíthető, így akár egyszerre is megtekinthető minden fontos részlet.

    Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények

    A magyar jogszabályok 2 fajtáját különböztetik meg a gyógyszereknek: az orvosi vényre kapható, és a recept nélkül kapható gyógyszereket. Cikkünkből megtudhatja, hogy mi a jelenleg is érvényben lévő jogszabály ezekre a szerekre. Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények>>

    (OGYÉI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága!

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

    A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

    Átadták az ország harmadik Anyák Házát

    Az ünnepélyes átadóval a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban létrejött az ország harmadik Anyák Háza. Az Anyák Háza Országos Program pályázat 5.000.000 forintos fődíjából megújultak a már 20 éves Mamaszobák. Olyan kórtermeket alakítottak ki, ahol szülő és gyermeke a gyógyulás végéig együtt maradhat.

    Így lesznek nyitva a gyógyszertárak az ünnepek alatt

    A karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rendnek megfelelően látnak el szolgálatot. December 24-én a vasárnap is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos vasárnapi munkarendjük szerint tartanak nyitva.

    Új uniós előírások vonatkoznak a kozmetikumokra

    Csütörtökön életbe lépett az EU 2009-ben elfogadott, új, kozmetikumokra vonatkozó irányelve, hogy a fogkrémtől a naptejeken keresztül a sminkkellékekig biztonságosabbá váljanak a kozmetikai termékek az Európai Unióban.

    Egységes adatbázisban a dolgozók

    Egységes központi adatbázist alakítanak ki a jövőben az egészségügyi dolgozókról. Ebből részletesen kiderül majd, hogy az illető hol és milyen munkakörben dolgozik, milyen képesítése van, vagy, hogy mennyi idős.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.