• Balesetbiztosítást kap minden véradó

    Szerző:
    WEBBeteg

    A kezdeményezés célja kettős: egyrészt a véradók önzetlen segítségének viszonzása, másrészt új donorok megszólítása és bevonása a véradók körébe.

    Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) az UNION Biztosítóval együttműködve 2016. január elsejétől speciális balesetbiztosítást ajándékoz minden véradója számára. Az OVSZ napidíjjal járul hozzá a család baleset miatt felmerülő költségeinek fedezéséhez.

    Magyarországon mintegy 4 millióra tehető a potenciális véradók száma, ám közülük mindössze 250 ezren adnak vért. Ez a negyedmillió ember a bázisa a hazai biztonságos vérellátásnak, ezért fontos, hogy minden lehetséges eszközzel visszajelezzük feléjük, mennyire nélkülözhetetlen szerepük van az életmentésben és gyógyításban.

    Hirdetések

    „Az önkéntes véradók rengeteget tesznek az egészségügyért, most végre az egészségügy is tesz értük. Ez a balesetbiztosítás azokat támogatja majd a felépülésben, akik segítettek másokon, amikor egészségesek voltak.”

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt
    A véradókat akár otthon, akár utcán éri baleset vagy extrém sport űzése közben sérülnek meg, nem kell aggódniuk, mert az OVSZ napidíjjal járul hozzá a család baleset miatt felmerülő költségeinek fedezéséhez, amely egy évre szóló, évente hosszabbítható biztosítást jelent, akár 50 napon keresztül is. Ehhez nem kell mást tenniük az embereknek "csak" vért adniuk évente legalább egy alkalommal!" – hangsúlyozta Dr. Jákó Kinga, az OVSZ főigazgatója az új szolgáltatásról szóló sajtótájékoztatón.

    A jövő év január elsejétől kezdődő biztosítás kockázatviselése mindazokra kiterjed, akik 2015-ben akár egyetlen alkalommal is vért adtak.

    (Országos Vérellátó Szolgálat)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Mikor nem ajánlott a terheléses EKG?

    A terheléses EKG a szív vérellátását ellenőrzi, vagyis, hogy a koszorúerek mennyire képesek fizikai terhelés mellett megfelelő mennyiségű vért szállítani a szívizomnak, illetve oxigénhiány esetén a szívizom milyen tünetekkel reagál. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa arról beszélt, mikor ajánlott és mikor ellenjavallt a vizsgálat.

    A biológiai terápia szerepe a gyógyításban

    A biológiai terápia célzott kezelés, ami azt jelenti, hogy a gyulladásos folyamatot vagy a daganatos sejtek szaporodását a sejtszintű biokémiai vagy biológiai folyamatok egy meghatározott pontján gátolja.

    Mentsünk életet! - Újraélesztés lépésről lépésre

    Az orvosszakmai elvárások szerint az életben tartáshoz ma már nem elég pusztán lélegeztetni, komplex újraélesztésre van szükség. Vegyük át lépésről lépésre, hogyan nyújtsunk segítséget, ha valaki bajba került.

    A végtagzsibbadás lehetséges okai

    A zsibbadás gyakori panasz, amelynek korrekt leírása legtöbbször nagyon nehéz. Mégis nagyon fontos, hogy a zsibbadásérzés jellegét minél jobban körülhatároljuk, mert a jó leírás fontos támpontot jelent az orvosnak, aki ez alapján hamarabb rátalálhat a kiváltó okra.

    A gyógyító pedikűr

    Lábunk a naponta megtett hozzávetőleg nyolcezer lépésünk összes terhét viseli testsúlyunk nyomása alatt. Csontok, izmok, inak, idegek és vérerek mesteri egysége biztosítja teherbírását, amióta emberré válásunk útján két lábra álltunk.

    Szív City néven életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az OMSZ

    Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kedden sajtótájékoztató keretében, Budapesten.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.