• A Balatonon dolgozik a gyerekmentő

    Szerző:
    WEBBeteg

    Még csak néhány napja működik, de máris több ember életét megmentette a Balaton déli partján az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Gyermekmentő Alapítvány különleges mentőkocsija. Az autó teljes életmentő felszereléssel, tapasztalt gyermek-intenzív orvossal, illetve szakápolóval indul, ha riasztják.

    Zsúfoltság a balatonlellei szabadstrandon. A főszezonban az összes balatoni településen hasonló a helyzet, ám a déli parton ilyenkor sem dolgozik több mentőorvos a szokásosnál. Ezért telepítette éppen ide ezt az autót az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Gyermekmentő Alapítvány.

    "Ez annyiban különbözik a hagyományos rohamkocsi felszerelésétől, hogy minden eszköz és műszer teljes méretválasztékban van jelen az autón, hogy bármilyen életkorú és bármilyen testmérettel rendelkező gyerekeket el tudjunk látni" - mondta Dr. Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány elnöke, szakmai vezetője.

    Hirdetések

    A különleges autó - felszereléssel együtt - 20 millió forintba került. Pontosan azért ilyen drága, mert minden életmentő műszerből egy egész sorozatnyi van.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ilyen különleges mentő már három éve működik Budapesten: évente körülbelül 1000 helyre riasztják. Balatonlellén az első bevetésen egy szívbeteg férfit élesztett újra az orvos és a szakápoló, de hívták már őket autóbalesethez, cukorbeteghez, és asztmás rohamtól fuldokló kisgyerekhez is.

    A gyermek-mentőkocsi augusztus 15-ég marad Balatonlellén. Utána valószínűleg egy vidéki nagyvárosba telepítik át, de hogy melyikbe, azt egyelőre nem lehet tudni.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

    A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

    Debreceni kardiológiai napok

    Kardiológusok, belgyógyászok, háziorvosok, rezidensek és Ph.D. hallgatók részvételével kezdődött meg Debrecen legnagyobb orvoskongresszusa, a kardiológiai napok programsorozata pénteken a helyi Kölcsey központban.

    Süteménylicit indult a totálkárosra tört mentőorvosi autó pótlására

    A Magyar Gyermekmentő Alapítvány totálkárosra összetört mentőorvosi autójának pótlásához vagy átalakításához járulhatnak hozzá egy süteménylicit résztvevői április 5. és 8. között.

    Új rohamkocsit kapott a koraszülött mentőszolgálat

    21 millió forint értékű, korszerűen felszerelt rohamkocsit kapott a koraszülött mentéssel és szállítással foglalkozó Peter Cerny Alapítvány a Budapest Banktól csütörtökön.

    Életek múlnak a speciális mentő hiányán

    Munkajogi viták miatt gyakorlatilag megszűnt itthon az intenzív ellátásra szoruló betegek szakszerű szállítása, mert az erre a célra használt speciális rohamkocsi szakemberei eljöttek a mentőszolgálattól.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.