• A calici vírus fertőzött a a gyermektáborban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Calici vírus okozott tömeges megbetegedést a fonyódligeti gyermektáborban, legalábbis a laborvizsgálatok első eredménye szerint. A táborban, még a hét elején, összesen 80-an betegedtek meg, többségében gyerekek.

    A járvány hányással, hasmenéssel, hőemelkedéssel, fejfájással járt. A kiszáradás veszélye miatt tíz táborozót vittek kórházba. A tisztiorvosi szolgálat azonnali vizsgálatot rendelt el, a helyszínről több mintát begyűjtöttek a szakemberek.

    Hirdetések

    Ez történt korábban

    Az első hírek szerint körülbelül harminc gyerek került kórházba csütörtök délelőtt Budapesten, hányás és hasmenés miatt...
    Tovább!

    Ezek egy részének az elemzése pénteken befejeződött, a laborvizsgálatok calici vírust mutattak ki, de a szakemberek még nem zárják ki a szalmonella-fertőzés lehetőségét sem - tudta meg a Független Hírügynökség Dr. Schaffer Károly, kistérségi tiszti főorvostól.

    A táborban már mindenki egészéges, és a kaposvári kórházból is hazaengedték a Fonyódligeten fertőződött betegeket.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    A szalmonella okozta hasmenés

    A szalmonellafertőzés gyakori, elsősorban szezonális (nyári) hasmenéssel járó fertőző megbetegedés, sok kisgyermeket betegít meg.

    Balatoni fertőzések: az emberi hanyagságnak nincs párja!

    Az enterális fertőzések (pl. Salmonella, hepatitis A, Calici-vírus) kialakulásának mindig valamilyen emberi mulasztás, a nemtörődömség, a higiénia hiánya az egyik fő okozója. Mint arról már nálunk is olvashattak: néhány napja Calici-vírus miatt történt tömeges gyomor-bélrendszeri megbetegedés a balatonszárszói gyermektáborban, június végén pedig a balatonfüredi úszóversenyen lettek rosszul a résztvevők, köztük az olimpiai bajnok Risztov Éva.

    EHEC-kórokozókat találtak egy frankfurti patakban

    A Majna partján fekvő Frankfurt melletti patak vizében kimutatták az EHEC-baktériumok O104-es típusát. Még nem tudják, hogyan került a patakba a járványért felelős veszélyes kórokozó.

    Terjed a hasmenésjárvány Németországban - 4 haláleset

    Csütörtök délelőtti értesülések szerint a fertőzöttek, illetve gyanús esetek száma több mint 700-ra emelkedett, a halálesetek száma pedig négyre nőtt.

    Halálos kimenetelű véres hasmenés - Mi okozza a járványt?

    A coli bélbaktérium egyik válfajának számító EHEC kiváltotta, mindenekelőtt véres hasmenéssel járó fertőzés a hatóságok szerint május közepén Észak-Németországban kezdődött. A fertőzés legsúlyosabb formájában a vörös vértestek pusztulásával jár, így vérszegénységet, továbbá veseelégtelenséget is okozhat. A fertőzés okozta halálesetek száma az eddigi adatok szerint három.

    Hasmenésjárvány Németországban

    Erősödik az aggodalom Németországban a rohamosan terjedő hasmenésjárvány miatt. A hatóságok fokozott elővigyázatosságra intenek, hangoztatva ugyanakkor, hogy pánikra nincs ok.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.