• Sürgősségi osztályt kaphat az Erzsébet-kórház

    Szerző:
    WEBBeteg

    Sürgősségi osztályt akarnak kialakítani a hódmezővásárhelyi Erzsébet-kórházban - írja a Délmagyarország. A 285,6 millió forintba kerülő beruházást pályázati pénzből valósítanák meg.

    Ha elkészül az osztály, nem kell Szegedre szállítani a mentőnek a sürgősségi betegellátásra szorulókat. A beutalási rend szerint ugyanis a vásárhelyi, mindszenti, mártélyi és székkutasi betegeket a mentő most Szegedre és Szentesre viszi, majd a sürgősségi ellátást követően visszaszállítják őket.

    Hirdetések

    A cél, hogy a betegek diagnosztikus vizsgálata és állapotmeghatározása időveszteség nélkül történjék, amely után belgyógyászati vagy sebészeti ellátásra irányítható a páciens Vásárhelyre - tudta meg a lap Kallai Árpád főigazgatótól. Ezzel a költségek is csökkenek, hiszen nem kell a mentőautóknak annyi kilométert futniuk.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

    A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

    A jövő orvosairól, a sürgősségi osztály mindennapjairól - interjú Dr. Zacher Gáborral - II. rész

    Mitől különleges egy sürgősségi osztály? Hogy dolgozik együtt egy sürgősségis team? Mit üzen Dr. Zacher Gábor a fiatal rezidenseknek? Erről kérdeztük az ország egyik legismertebb orvosát.

    A gyógyításról és a munkaalkoholizmusról - Interjú Dr. Zacher Gáborral - I. rész

    Dr. Zacher Gáborral az egyetemi éveiről, élményeiről, nehézségeiről mesél. De legfőképpen arról, hogyan éli meg hivatástudatát egy munkaalkoholista, aki a függők gyógyítója.

    Sürgősségi osztályt alakítanak ki a tatabányai Szent Borbála Kórházban

    Önálló sürgősségi osztályt alakítanak ki a tatabányai Szent Borbála Kórházban - közölte a kórház főigazgatója pénteken az intézményben tartott sajtótájékoztatón, amelyen részt vettek Komárom-Esztergom megye fideszes országgyűlési képviselői.

    Alkoholmérgezéses betegek kezelése a sürgősségi osztályokon

    Megszűntek a fővárosban a detoxikálók, az alkoholmérgezéses betegeket ez évtől a sürgősségi osztályokon látják el - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága szerdán az MTI-vel

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.