• Kardiológiai rehabilitációs program indult Debrecenben

    Szerző:
    WEBBeteg

    A fejlett országokban csaknem valamennyi szívbetegségben szenvedő, különösen a szívinfarktuson átesettek rehabilitációs programba kerülnek a heveny szakasz után. Hazánkban sajnos ez az arány fordított: a betegek döntő többsége nem jut rehabilitációhoz.

    Ezért nagy a jelentősége a Kenézy Gyula Kórház, valamint a DE KK Kardiológiai Klinika által 2015. áprilisban közösen indított rehabilitációs programnak, amely a felújított debreceni Aquaticum Termálfürdő területén kapott helyet.

    A háromhetes nappali program során a kardiológiai betegek megismerhetik betegségük kiváltó okait és megtanulhatják az egészséges életmód alapelveit: mozgás, táplálkozás, lelki harmónia. A cél az újabb roham kivédése és a teljes értékű élet visszaadása.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A résztvevőknek minden délelőtt foglalkozásokat tartanak, amelyekből 1-1 óra a szakorvos és szakasszisztens által felügyelt és gyógytornász által irányított torna, ezen kívül napi 3 órán keresztül pszichológus és dietetikus is foglalkozik velük, valamint minden nap 1 órás betegoktató előadásra is sor kerül. A kardiológiai foglalkozásokon kívül számos balneoterápiás kezelés is segítheti a páciensek mielőbbi gyógyulását. A rendelkezésre álló kezelések teljes repertoárjából a beteg számára engedélyezhető, optimális fürdőgyógyászati kezeléscsomagot a reumatológus a szakorvos kardiológussal történt konzultáció alapján állítja össze.

    Fontos hír az érintettek számára, hogy a Kenézy Gyula Kórház és az Aquaticum Termál & Wellness Hotel**** együttműködésének köszönhetően a program a bel- és külföldről rehabilitációra érkező vendégek számára is igénybe vehető, szállással, teljes panziós ellátással.

    Folyamatosan indulnak az újabb csoportok, várjuk minden kedves beteg érdeklődését!

    További információ:

    Szolnoki Krisztina: 20/661-6139
    Aquaticum Termálfürdő - I. emelet, 1-es tornaterem
    4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.

    (www.aquaticum.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Cukorbetegeknél a szívinfarktust nem mindig jelzik tünetek

    A cukorbeteg férfiak körében az egészséges emberekhez képest 2-4-szer nagyobb a szívinfarktus kockázata. A cukorbeteg nőknél pedig hatszorosa, és ez a rizikó a menopauza után még tovább nő. Az állandóan magas vércukorszint ugyanis idővel károsítja az ereket. Azonban a cukorbetegek a szívinfarktusra utaló figyelmeztető jeleket gyakran nem észlelik.

    Szexuális élet szívinfarktus után

    A szívinfarktuson átesni félelmetes élmény. Még akkor is, ha az orvosa azt mondja, minden rendben van, nem csoda, ha fél. A félelem azonban csak az egyike azoknak az érzelmeknek, amiket Ön és családja megtapasztalhat.

    Horkolás - Komoly betegség tünete is lehet

    A horkolás igazi rémálom lehet mind a horkoló, mind pedig az örökké kialvatlan párja számára. Egy kutatás szerint azonban nemcsak a kapcsolatokra veszélyes, hanem sokkal komolyabb egészségügyi kockázatot jelenthet, mint azt eddig gondoltuk.

    A fogkő miatt is kaphat infarktust

    Hazánkban évente megközelítőleg ötvenezren halnak meg elhízás, magas vérnyomás, dohányzás, cukorbetegség és magas koleszterinszint előidézte szívinfarktusban. A legújabb kutatási eredmények azt igazolják, hogy a már ismert rizikófaktorok mellett az ápolatlan fogazat is növeli a rizikót.

    A szívinfarktus és a hirtelen szívhalál

    A hirtelen szívhalált szenvedők számára a leghatékonyabb segítség az újraélesztés mielőbbi megkezdése, a mentők értesítése, és a defibrillátor alkalmazása.

    Télen nehezebb szabályozni a vérnyomást!

    Egy amerikai tanulmány szerint, melyet 443 632 magas vérnyomással kezelt veterán adatai alapján végeztek, a magas vérnyomást sokkal nehezebb télen kezelni. A szakértők szerint ennek hátterében a sokkal aktívabb nyári életforma állhat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.