• Súlyponti kórház egy szakorvossal

    Szerző:
    WEBBeteg

    Száz kilométert utaztattak otthonától egy motorbalesetben életveszélyesen megsérült beteget a napokban. Mindezt azért, mert szabadságon volt a megye egyetlen olyan orvosa, aki meg tudta volna műteni.

    Az érintett szombathelyi Markusovszky Kórház egyik orvosa ezt elismerte és azt mondta, hogy a folyamatosan romló munkakörülmények miatt két érsebészük is elhagyta a pályát és egyetlen ember maradt a feladatok ellátására a megyében.

    Hirdetések

    A súlyponti kórházak 2006-os kijelölésénél az volt a fő érv, hogy 50-55 kilométeren belül mindenki eljuthasson a megfelelő ellátást nyújtó kórházba - emlékeztet a lap.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Sürgősségi szakorvosi beutaló: mikor kérheti a háziorvos?

    Sürgős szakorvosi vizsgálatot akkor lehet kérni, ha valaki már kettő vagy ennél több hete táppénzen van, gyors kivizsgálást igényelnek a komoly panaszai. Hosszú a várakozás bizonyos szakrendelésekre, több hét, sőt, hónapok múlva kaphat csak időpontot a beteg.

    Ingyenes csípő- és térdprotézis rendezvény lesz Budapesten

    Szakorvosok, gyógytornászok adnak részletes és teljes körű információkat a csípő- és térdprotézis műtétekről laikus érdeklődők számára május 27-én Budapesten, ahol első kézből, egy helyen kapnak komplex tájékoztatást a témakörben a látogatók.

    Nemzetközi viszonylatban Magyarországon háromszor annyi az amputáció!

    A magas és nem javuló amputációs arány mint az érelmeszesedés egyik végpontja a magyar egészségügy indikátora. Megfelelő statisztikai módszerekkel az EU egyéb országainak adataival összevetve a major amputációk száma kiemelkedően magas, közel háromszorosa más EU országok adataihoz képest.

    Elindult a légi betegszállítás Magyarországon

    Hiánypótló szolgáltatásként elindult a légi betegszállítás Magyarországon, az utasokat főként balesetek után hozzák haza külföldről – adta hírül az MTI.

    Dr. Nagy Zsolt biológus - bemutatkozás és szakmai önéletrajz

    Dr. Nagy Zsolt biológus bemutatkozás és szakmai önéletrajz

    Dr. Hangyál Éva szemész - önéletrajz

    Dr. Hangyál Éva szemész szakmai önéletrajza a WEBBeteg egészségportálon.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.